REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Săptămâna Națională a Voluntariatului la Liceul „Nicolae Bălcescu” Medgidia

Săptămâna Națională a Voluntariatului la Liceul „Nicolae Bălcescu” Medgidia

Replica API 20 mai 2019 | 00:00 446

Elevii și profesorii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia au marcat și în acest an Săptămâna Națională a Voluntariatului.

Luni, 13 mai 2019, elevii clasei a XI-a A coordonaţi de prof. Nechita Elena au organizat ativităţi de ecologizare în parcurile 1Mai şi Poşta pentru a atrage atenţia comunităţii asupra protejării mediului şi pentru a întreţine curate zone intens frecventate din oraş.

Joi, 16 mai, ora 13, a fost organizată o activitate umanitară de donaţii pentru copiii abandonaţi în maternitatea spitalulului municipal Medgidia şi pentru bătrânii neajutoraţi. Au fost achiziţionate bunuri în valoare de 1571RON constând în: lapte praf pentru copii, scutece copiii, produse cosmetice, scutece adulţi. Pentru strângerea de fonduri s-au mobilizat eleviii claselor a IX-a, a X-a D, a XI-a A, a XI-a C, a XI-a D, coordonati de profesorii diriginţi: Constantinescu Loredana, Vasile Iuliana, Nicola Daniela, Avram Daniela, Plugaru Rodica, Nechita Elena, Nedelcu Monica, Andronache Daniela.

Vineri, 17 mai, prof. Serban Gina a organizat un flash-mob și o acțiune de informare prin care s-a atras atenţia comunităţii asupra adoptării unui regim de viată sănătos și a importanței mișcării în menținerea sănătății. Flas-mob-ul s-a desfăşurat la ora 12 in Piaţeta Decebal în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” și cu Centrul de cercetași Dapyx Medgidia.

De asemenea, au fost organizate in parteneriat cu Asociaţia Bibliovoluntarii Medgidia, activităţi de informare privitoare la priorităţle europene de dezvoltare durabilă şi ateliere de dezvoltare personală, activități coordonate de d-na prof Ciornei Anişoara.

Obiective urmărite de profesorii coordonatori în cadrul acestor activități au fost: conştientizarea în rândul elevilor a importanţei protejării mediului, igienizarea parcurilor din oraş, pregătirea şi distribuirea de bunuri necesare copiilor abondanţi în maternitatea spitalului municipal Medgidia, distribuirea de bunuri pentru bătrânii nevoiaşi internaţi în spitalul Medgidia, conştientizare în randul comunităţii a importanţei unei vieţi sănătoase, informarea publicului larg cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos și importanța mișcării pentru menținerea sănătății, sensibilizarea opinie publice cu privire la voluntari și rolul lor în societate.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369