REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Săptămâna prevenirii criminalităţii la Constanţa

Săptămâna prevenirii criminalităţii la Constanţa

Replica API 3 octombrie 2017 | 00:00 304

Inspectoratul General al Poliției Române lansează cea de-a II-a ediţie din acest an a manifestării ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa derulând activităţi specifice acestei săptămâni.

Astfel, se vor organiza activităţi informativ-preventive, atât în spaţiul public, cât şi în unităţile de învăţământ din cadrul I.S.J. Constanţa pentru diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari. Obiectivul acestor acţiuni este sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

În această săptămână, poliţiştii structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii, proximitate, crimă organizată şi rutieră vor derula la nivelul întregului judeţ acţiuni specifice, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2017. La data de 2 octombrie 2017, poliţiştii constănţeni vor desfăşura activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile la elevii din ciclul primar şi gimnazial şi vor aborda aspecte privind răspunderea penală a minorului, prevenirea violenţei în rândul tinerilor.

Marţi 3 octombrie 2017, se vor organiza activităţi de prevenire a victimizării minorilor cu elevii claselor V – XI din Constanţa, unde se vor puncta aspecte privind prevenirea dispariţiilor de minori de la domiciliu, siguranţa pe internet şi prevenirea pornografiei infantile, circulaţia pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor pentru micii pietoni. La data de 4 octombrie 2017, vor fi derulate activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, unde cetăţenii vor fi sfătuiţi antivictimal pentru a fi prevenite furturile, tâlhăriile şi înşelăciunile.

Joi 5 octombrie 2017, poliţiştii vor desfăşura activităţi de prevenire a infracţiunilor săvârşite cu violenţă în cadrul comunităţii, cu accent pe prevenirea violenţei în familie. Vineri 6 octombrie 2017, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” se va încheia prin activităţi informativ-preventive având ca temă siguranţa rutieră, în care vor fi vizate prevenirea evenimentelor rutiere şi încălcarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, în concordanţă cu lansarea evenimentului la nivel national de către I.G.P.R., a dat startul ,,Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” la Şcoala Gimnazială numărul 8 din municipiul Constanţa, unde poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate, au desfăşurat activităţi specifice cu elevii din învăţământul primar.

Activităţile au fost desfăşurate în mod interactiv şi au constat în prezentarea unor materiale informative pe tema propusă. Întrucât influenţa anturajului şi comunicarea deficitară cu membrii familiei duc cu uşurinţă la un comportament atipic, perturbând dezvoltarea minorilor, poliţiştii le-au recomandat acestora să nu întârzie mult după terminarea cursurilor şcolare, să nu accepte invitaţia de a se urca în autovehiculele unor persoane necunoscute, să nu primească daruri de la astfel de persoane şi să nu dea relaţii despre programul de lucru al părinţilor, să nu se joace în locuri virane sau neluminate și să evite grupurile cu un comportament suspect.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218