REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Șapte polițiști de frontieră cercetați pentru luare de mită

Șapte polițiști de frontieră cercetați pentru luare de mită

Replica API 17 iulie 2019 | 00:00 177

Astăzi, 17.07.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Anchete - Structura Centrală și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu și cu autorizarea Tribunalului Giurgiu, au efectuat o percheziție în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier.

Totodată, au pus în executare un număr de șapte mandate de aducere pentru tot atâția agenți de poliție, cu calitatea procesuală de suspect, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea și primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule).

În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a nu constata contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Giurgiu, unde la acest moment se derulează aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor, în conformitate cu art. 307 Cod de procedură penală, precum și activitățile procedurale necesare în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și a identificării tuturor participanților la săvârșirea infracțiunilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La CT de ce e asa liniste?
1
0
De vamesi nu se mai aude nimic. Sa fi devenit extrem de corecti ? Sa fi pasat activitatea de luare a mitei la Politia de frontiera ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102