REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Șapte trucuri pentru curățarea canapelelor

Șapte trucuri pentru curățarea canapelelor

Replica API 7 noiembrie 2017 | 15:40 304

Canapelele și fotoliile sunt parte din mobilierul casei a căror folosință duce la cea mai mare deteriorare și uzură. Păstrarea curățeniei acestora poate fi o sarcină dificilă, dar dacă urmezi sfaturile de mai jos misiunea ta va fi mult ușurată.

1. Alege canapele cu huse detașabile

Pe lângă funcționalitate și estetică, atunci când cumperi canapeaua ideală pentru casa ta, ține cont și de cât de ușor îți va fi s-o cureți. Mizează așadar pe huse detașabile, pentru că astfel îți va fi mult mai ușor. Acestea le poți spăla la mașina de spălat și, în plus, la nevoie, poți să schimbi culoarea canapelei mult mai ușor, fără a schimba canapeaua, schimbând husele.

2. Folosește cuverturi sau huse universale

Dacă ai deja o canapea care nu beneficiază de propriile huse, poți să o protejezi cu o cuvertură sau cu o husă universală. Mai ales dacă ai copii și animale. Sau dacă primești des vizite și canapeaua este ”frecventată” de mai multă lume. Vara, aceste huse sau pături pot proteja și împotriva transpirației.

3. Aspiră canapeaua săptămânal

O dată pe săptămână sau, în cel mai rău caz, o dată la două săptămâni, treci cu aspiratorul și peste canapea și prin toate cotloanele acesteia. Insistă în toate locurile, pentru a elimina atât praful cât și resturile de mâncare, fire de păr etc.

4. Verifică materialele

Înainte de a începe curățenia canapelei, verifică din ce materiale este fabricată, pentru a fi sigur că nu faci mai mult rău. Se poate întâmpla ca atunci când încerci să elimini o pată să folosești substanțe care să strice și mai rău țesătura canapelei.

5. Curăță cât de repede poți petele

Acționează rapid atunci când canapeaua se pătează. La fel ca la haine, dacă lași pata să intre în profunzimea țesăturii, va fi cu atât mai greu de scos. Folosește rapid o bucată de hârtie de bucătărie pentru a absorbi lichidul sau substanța care a provocat pata. În continuare, aplică un spray de curățare uscată și lasă-l să acționeze câteva minute, înainte de a șterge cu o perie.

6. Bicarbonatul de sodiu, un aliat pentru canapele

Dacă pata este persistentă sau are exces de grăsime, utilizează bicarbonat de sodiu amestecat cu apă. De exemplu: un pahar și jumătate de apă cu o lingură de bicarbonat. Îmbibă bine o cârpă în acest amestec și aplic-o pe pată. Bicarbonatul este un super produs cu calități degresante și de eliminare a petelor. În plus, este foarte ieftin. N-ar trebui să lipsească din nici o casă.

7. Aspiratorul de mână, de mare ajutor

Dacă ai prin casă un aspirator de mână, canapelele sunt cele mai potrivite pentru a fi curățate cu acesta. Și ține minte că cea mai bună curățenie începe cu prevenirea. Folosește huse și ai grijă la mâncatul pe canapea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218