REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sărăcia şi ignoranţa au ucis alţi doi bebeluşi la Constanţa

Sărăcia şi ignoranţa au ucis alţi doi bebeluşi la Constanţa

Replica API 17 noiembrie 2015 | 00:00 180

Una dintre mame are doar 15 ani!

Una dintre mame are doar 15 ani!

Condiţiile precare în care îşi duc existenţa anumite familii din judeţul Constanţa au dus, şi nu de puţine ori, la tragedii! De data aceasta facem referire la copiii care doar ce au apărut pe această lume, unii cu afecţiuni medicale, care nu au fost îngrijiţi cum se cuvine. Din nefericire, alţi doi bebeluşi şi-au găsit sfârşitul săptămâna trecută, unul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi celălalt la Spitalul Municipal Medgidia. De precizat este faptul că una dintre mame are doar... 15 ani!

Doi bebeluşi au încetat din viaţă în cursul săptămânii trecute. Unul avea trei luni de zile şi a fost adus de familie în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el. Se pare că micuţul avea pneumonie însă, cum familia, din municipiul Constanţa, trăia la limita sărăciei, nu a oferit copilului condiţiile necesare. Şi aici ne referim la căldura din locuinţă, curăţenie şi solicitarea intervenţiei medicale la timp.

Al doilea caz a fost înregistrat la Spitalul Municipal Medgidia, acolo unde o minoră de 15 ani, din Cuza Vodă, adusese pe lume un copil. Acesta, însă, s-a născut cu mai multe afecţiuni medicale, încetând din viaţă după numai câteva zile. Potrivit informaţiilor noastre, şi această minoră provenea dintr-o familie modestă, care se lupta pentru a apuca ziua de mâine. Din nefericire, acesta nu este singurul caz înregistrat în anul 2015. Pe 10 martie anul curent, un alt copilaş murea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„Avea o lună şi jumătate, al şaptelea copil din familie. A fost adus la ora 1.00 noaptea. Avea două kilograme, nemâncat, hipotermic, a murit de frig şi de foame, după 12 ore de la internare”, a spus directorul medical din cadrul SCJU, Mihnea Avram, la acea vreme. Familia bebeluşului locuieşte în localitatea constănţeană Vârtop, în condiţii de nedescris. Un alt bebeluş a fost găsit fără suflare la Deleni, pe 27 martie anul curent.

Este vorba despre un copilaş de 3 luni şi 3 săptămâni, cunoscut cu afecţiuni medicale, dar care era ţinut în condiţii improprii, fiind vorba de frig şi mizerie. Un alt caz nefericit a fost înregistrat la Rasova, pe 21 aprilie, când a fost găsit fără suflare un bebeluş în vârstă de numai 4 luni, în jurul orelor 4.00. Cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru fetiţă. Şi aici este vorba despre o familie care trăieşte într-o casă sărăcăcioasă, fără curent electric.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102