REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sarah Chang la Constanţa: un eveniment la superlativ, cu câteva mici reproşuri

Sarah Chang la Constanţa: un eveniment la superlativ, cu câteva mici reproşuri

Replica API 29 august 2017 | 00:39 355

Piaţa Ovidiu a găzduit, în week-end, un eveniment la care puţini se aşteptau, după experienţa ultimilor ani. O scenă imensă a fost amenajată în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, pe ea urcând orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” şi maestrul dirijor Radu Ciorei, Horaţiu Cherecheş, alături de balerinii teatrului, Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru şi… celebra violonistă Sarah Chang! Acestea au fost ingredientele superevenimentului „Sub semnul lui Ovidius”, prima ediţie, organizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor - Patronat al Cărții, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. Amfitrionul celor două seri: Ion Caramitru.

Cea mai aşteptată parte a evenimentului a fost, desigur, prezenţa de duminică seara a violonistei Sarah Chang. Sosită la Constanţa de sâmbătă, Sarah Chang a fost o “provocare” pentru organizatori: aceştia au descoperit că, deşi este o vedetă de talie mondială, violonista nu a avut pretenţii, nu a dorit bodyguarzi, a vrut să se plimbe singură prin Piaţa Ovidius şi a întrebat care este istoria urbei. „Ne-am speriat puţin când am văzut-o că apare la muzeu înainte de concert. Se plimba, a vrut să vadă, să admire... Nu a anunţat pe nimeni de această plimbare şi nu a cerut bodyguard”, a spus unul dintre cei angrenaţi în organizarea mega-evenimentului.

Dincolo de acest detaliu inedit, revenind la seara de duminică, o singură concluzie se poate trage: artiştii, în frunte cu Sarah Chang, au fost spectaculoşi! Desigur, există şi un „dar”, însă minor în comparaţie cu cele petrecute per ansamblu. Astfel, deşi organizatorii au anunţat un „dress code”, mulţi nu au luat în seamă, nici măcar primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Alb şi negru ar fi trebuit să fie costumaţiile spectatorilor. În afară de acest detaliu, în faţa scenei unde se derula spectacolul au fost puse scaune pentru invitaţii speciali ai organizatorilor şi ai primăriei. Perimetrul cu scaune a fost împrejmuit, doar că... unii nu au dorit să ţină cont de acest aspect, forţând gardurile şi aşezându-se pe scaunele „rezervate”. Aşa se face că la un moment dat s-a creat o mică agitaţie cu plimbatul unor scaune. În încheierea evenimentului, nu doar artificiile au atras atenţia, ci şi faptul că Ion Caramitru a decis să vorbrească despre etnii şi buna înţelegere din acest spaţiu dobrogean, concluzionând că este momentul să recite „Mioriţa” în aromână. Şi a recitat, fiind răsplătit însă cu aplauze doar pe jumătate, semn că unii spectatori nu au gustat momentul.

Cât despre Sarah Chang... cuvintele sunt de prisos. Interpretarea „Anotimpurilor” la vioară, acompaniată de Orchestra Simfonică Bucureşti, a fost la înălţimea tuturor aşteptărilor. La final, primarul Constanţei a urcat pe scenă pentru a-i înmâna un buchet de flori, zâmbind fericit spre cameră. Ulterior, Sarah Chang s-a retras, dar a revenit, pentru a urmări spectacolul continuat de orchestră şi balerini până la final.

P.S.: Venirea violonistei ar fi costat 30 de mii de euro, conform unor surse, dar, atenţionăm cârcotaşii că un astfel de artist, o astfel de prezenţă, chiar face toţi banii!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate romanii nu ajung sa perceapa arta,pentru ca pana la asa ceva, ai nevoie de educatie. Cum multi chiar refuza educatia ,ca fiind ceva fara rost dupa mintea lor si conform trendului national,romanii se limiteaza la ce se poate pricepe si de primate,adica ceva gen manele ori alte ragaieli tiganesti. Trist. Meltenizarea romanilor este in plina desfasurare si cu mult succes. Castiga nemernicii sistemului si hoardele de interlopi,deja mai celebri si ridicati in slavi de manelisti,in locul oamenilor valorosi oricarei societati civilizate.A venit cineva valoros,hai sa-i dam cu flit!
0
0
cel mai frumos concert care a fost sustinut vreodata in Constanta, dupa maimutarelile bobului de mazare in sfarsit calitatea revine la Constanta, singurul oras din Romania care nu are o cladire pentru teatrul liric, teatrul liric functionand ca vai de el in cladirea teatrului de stat, pana si Oravita are teatru liric dar Constanta nu, daca nu erau grecii care sa infiinteze teatrele Elpis si Fantasio, Constanta si azi ar fi fost fara de teatre, vai de noi, urbea asta o avut numai lideri precum bobu de mazare care sa nu gandeasca la calitate ci numai la mascareli si prostit oameni.
0
0
Imputitilor,voi si familiile voastre tiganeesti. Replica vezi in pula mea ce faci. coardelor ... rasa scarboasa mai e cea romaneasca
0
1
Sunt banii Constantei, dar Sarah Chang merita si ganditi-va, ce ar fi fost sa dea aceiasi bani pe un festival tip mazare? A fost un spectacol minunat.
7
1
Quod erat demonstrandum, respectul administratiei pentru cetatenii "simpli"
3
2
cu constipata momgolioda! muie organizatorilor!
2
14
sunt bani publici --adica si ai mei-nu te poti apropia pentru ca e un perimetru imprejmuit pentru lingaii primarului, la un concert cu bilete platite nu ar fi venit niciunul...
5
8
Pentru "ne-anonimul Mars in vaslui". In primul rand, Vaslui se scrie cu litera mare la inceput. Ceva ce ai fi invatat la scoala, acolo unde ai fi invatat si ce inseamna "ura de rasa". Eu daca iti spun analfabet, nu inseamna ca fac ura de rasa, dar ma mir ca ai putea pricepe asta. Daca ar fi ceva de obiectat, subiectiv fireste, ar fi doar recitarea in aromana, care s-a adresat doar unei amume parti a publicului, tinand cont ca erau foarte multi turisti, deci procentul de "machedoni" din public era neglijabil. Asa ca mai pune mana pe carte inaite de a deschide gura, nu de alta dar ne lamuresti.
5
4
Cum era sa nu se faca Caramitru ...de oaie?
13
2
spectacol de calitate care din pacate s-a terminat prost. Maestrul Caramitru a reusit sa strice o seara o seara perfecta, fiind total neinspirat recitand Miorita in aromana. Daca tot vroia neaparat putea s-o recite in timpul spectacolului, dar nu l-a final, era altceva. Impresionant focul de artificii.
14
3
Cu cit l-au platit ,, papu,, sa recite in aromana? Ca nu cred ca Caramitru presteaza pro bono. Nu prea era momentul pentru facut propaganda.
18
7
Au aplaudat toti la Miorita, mai putin moldovenii cocliti de la replica care fac ura de rasa mai rau si in articole nu doar in comentariile anonime
8
19

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218