REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sărbătoarea Recoltei, la Pavilionul Expoziţional: organizatorii au montat o amforă a belşugului, din care curge vin

Sărbătoarea Recoltei, la Pavilionul Expoziţional: organizatorii au montat o amforă a belşugului, din care curge vin

Replica API 6 octombrie 2012 | 00:00 105

Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean continuă, până pe 14 octombrie, la Pavilionul expoziţional, situat la intrare în staţiunea Mamaia. Aici găseşti produse pe toate gusturile, dobrogene sau din ţară - brânză, dulciuri, afumături, cârnaţi. Poţi să te şi aşezi să serveşti o porţie zdravănă de pomana porcului, sarmale sau să deguşti vin de Aliman ori de Murfatlar.

Dacă eşti pus pe cumpărături, ei bine, maramureşenii vin cu o provocare: cârnaţi din carne de vânat. Ce-i drept, cam scump - 70 lei kilogramul -, dar iubitorii de delicatese spun că merită! O surpriză plăcută a făcut-o şi un producător de mere, care vindea soiul Jonathan cu 2,50 lei/kilogramul. În rest, nu putem să nu comentăm faptul că la multe din standuri preţurile erau ca în orice piaţă, dar aici tot vânzătorul te îmbie să guşti, pentru a te convinge de calitatea produsului. Aşa ajungem şi la standurile cu vin şi must, unde pentru un litru de must scoteai din buzunar 8 lei.

Nu au fost uitaţi nici iubitorii de suveniruri, ii sau alte ţesături, în timp ce la capitolul flori de grădină un ghiveci cu plante înflorite se dădea cu 10 lei.

Pentru că mai e ceva timp până la închiderea târgului, organizatorii, printre care şi Boris Parpală, directorul Direcţiei Agricole, meştereau sâmbătă, de zor, o "fântână" în formă de amforă. "E amfora belşugului, curge vin din ea, a fost nevoie de 150 de litri de vin. Pentru a reduce din costuri, vinul e îndoit cu apă. Important e că se vede că e vin, se cunoaşte după culoarea lichidului care curge peste amforă. Acum punem, de jur-împrejur, şi struguri", a spus sâmbătă după-amiază unul dintre cei care ajuta mai mult cu privirea la montarea "în scenă" a celei mai noi decoraţiuni din curtea Pavilionului Expoziţional.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367