REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sărbători de pomină la Murfatlar: concedieri şi pumni, în Primărie!

Sărbători de pomină la Murfatlar: concedieri şi pumni, în Primărie!

Replica API 29 decembrie 2012 | 00:00 286

Primarul PSD, reclamat de pedelişti

Primarul PSD, reclamat de pedelişti

Primarul din Murfatlar, social-democratul Valentin Saghiu, este acuzat de un grup de 10 persoane (apropiate fostului primar PDL al oraşului), că ar fi recurs la concedieri abuzive, din momentul în care s-a instalat pe scaunul de edil-şef al localităţii. În plus, menţionează reclamanţii, Primăria s-a transformat în ring de box chiar în a treia zi de Crăciun, când unul dintre cei daţi afară ar fi fost bătut crunt chiar de finul primarului, Sandi Şchiopu. Cum foştii angajaţi se consideră nedreptăţiţi, aceştia au menţionat că totul are un caracter politic şi vor merge până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate.

Sărbătorile de iarnă au venit cu spectacol la Murfatlar! Zeci de persoane se plâng că, de când scaunul de primar a fost preluat de pesedistul Valentin Saghiu, şi-au pierdut locul de muncă, din cadrul Primăriei, într-un mod abuziv. Reclamanţii au menţionat, pentru cotidianul "Replica", faptul că au fost puşi să-şi dea demisia, asta după ce li s-a schimbat fişa postului fără a fi întrebaţi, foştii angajaţi considerând că au fost trimişi, practic, "la gunoi, ca ultimele animale". Însă, spun respectivii, situaţia nu va rămâne aşa, următorul pas în a-şi face dreptate fiind Instanţa de Judecată. "Au fost date afară vreo 10 persoane, în mod abuziv. Dar eu nu stau aşa, am dat primăria în judecată. Actualul primar, Valentin Saghiu, a hotărât că el taie şi spânzură şi şi-a pus în gând să-i dea afară pe toţi cei care sunt de la PDL. Şi pe mine m-a dat afară, pentru că eu am avut conflicte cu un fost primar, Nicolae Crivineanu. Vă spun, modul în care ne-a dat afară este mai rău decât abuziv. Domnul Saghiu (Valentin Saghiu - n.r.) este mai rău ca un comunist. Am făcut şi o scrisoare deschisă, am fost acuzat pe nedrept, sunt multe elemente la mijloc...", a declarat, pentru "Replica", Dumitru Munteanu, care a ocupat funcţia de referent Situaţii de Urgenţă, pe partea de Protecţie Civilă, în cadrul Primăriei Murfatlar. Printre cei care şi-au pierdut locul de muncă, după cum au declarat chiar ei, se numără şi Ion Anton, Ion Pană, Constantin Ilinca, Adriana Gherghin, Roberina Ajoiţei, Tănase Tivichi, Dumitru Rohozneanu, Dumitru Munteanu şi Ionel Lazăr.

Primăria din Murfatlar, ring de box, în a treia zi de Crăciun

Şi cum show-ul nu se putea încheia prematur, ne mai spun cei ce şi-au pierdut locurile de muncă, Primăria din Murfatlar s-ar fi transformat într-un ring de box, chiar în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie. Victima ar fi chiar Ionel Lazăr, angajat ca fochist în cadrul Primăriei şi care spune că a fost în concediu medical până pe 27 decembrie, zi în care s-a reîntors la serviciu. Însă, întâmpinarea nu a fost una fericită, fiind asezonată, conform reclamanţilor, cu pumni. "Am fost bătut ieri (joi, 27 decembrie 2012 - n.r.) de Sandi Şchiopu, care este chiar finul primarului. 10 persoane au fost obligate să-şi dea demisia, dintre care 8 au făcut-o. Pe Fane Munteanu l-au trecut cu trei zile nemotivate, degeaba, după care l-au dat afară, iar eu am fost ultimul, practic m-au forţat. Nu mi-am dat demisia, am fost internat în spital, iar când am ieşit, m-am întors la muncă. Când m-au văzut că am venit, m-au întrebat că de ce am venit, că doar am votat ARD-ul, am umblat cu ăia, după care Sandi Şchiopu a început să mă lovească. Nu am ripostat, m-am dus la Poliţie şi am făcut plângere, iar astăzi (vineri, 28 decembrie 2012 - n.r.) am fost la Medicina Legală, unde mi-au spus că-mi vor trimite raportul. M-a lovit în zona capului atât de tare încât şi acum mă doare. Dacă mi se agravează situaţia, mă voi interna...", a declarat Ionel Lazăr. O altă nemulţumire a persoanelor date afară vine cu privire la faptul că au fost angajate 8 persoane la Clubul Sportiv Perla Murfatlar, cu toate că posturile sunt încă blocate, considerând acţiunea de faţă ca fiind "ultima şmecherie". Menţionăm că primarul din Murfatlar, Valentin Saghiu, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367