REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sărbători magice în Peştera: feerie de lumini în parcul comunei

Sărbători magice în Peştera: feerie de lumini în parcul comunei

Replica API 8 decembrie 2014 | 22:20 2920

Vrabie a comis-o din nou!

Vrabie a comis-o din nou!

Valentin Vrabie şi Fuego

Primarul independent al comunei Peştera, Valentin Vrabie, a reuşit din nou să spargă „topurile” printr-un eveniment de excepţie. Sâmbătă seară, peşterenii au avut parte de noi surprize, printr-un concert Fuego şi, atracţia principală, aprinderea luminiţelor de sărbători.

Spectacolul a fost grandios, peste 1.000 de persoane trăind momente de vis, printre care şi o mămică, aflată în parc cu cei mici. „Am fost şi anul trecut. Peste tot nu este ca la Peştera. De ce să îmi duc copiii în alte orăşele ale copiilor din moment ce aici e frumos?”, a spus aceasta. La fel de impresionat a fost şi bărbat din localitate, care consideră că exemplul lui Vrabie trebuie urmat. „Este foarte frumos şi este un exemplu pentru toată populaţia din România şi toţi primarii şi consiliile judeţene din orice judeţ, inclusiv preşedintele ţării care este acum, ar trebui să ia un exemplu frumos, indiferent de hoţiile care se întâmplă în România”, a spus acesta. Vrabie este un primar îndrăgit, ceea ce este o raritate pe la noi, iar acest lucru îl confirmă cetăţenii care au participat la evenimentul de sâmbătă, printre care un locuitor de Medgidia, revoltat pe primarul Marian Iordache. „Nu am mai văzut în altă parte aşa ceva. E foarte frumos aici, ce să mai... Ar trebui şi alţi primari, mai ales în Medgidia, unde nu se vede nimic. Două luminiţe şi atâta tot. N-a făcut şi nici n-o să facă. Ne promite, dar aici se vede”, a spus acesta.

Reeditarea scenei Naşterii Mântuitorului

Evenimentele se vor ţine lanţ în perioada sărbătorilor de iarnă, la Peştera. Edilul a organizat câte un concert în fiecare weekend, iar spectacolul va culmina cu reeditarea scenei Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. „Dacă vă utaţi foarte atenţi în acest parc, fiecare colţişor, fiecare beculeţ este pus cu suflet şi cu o dorinţă, ca oamenii să simtă acest lucru şi să devină mai buni. Sunt multe luminiţe, nu le poate număra nimeni. Este, într-adevăr, o acumulare în timp a acestor materiale, pentru că de şase ani achiziţionăm an de an. Şi anul acesta am alocat cam 30.000 de lei pentru îmbunătăţire şi am rearanjat lucrurile în aşa fel, să pară ca o poveste. Un parc al bucuriei, chiar aşa l-am numit anul acesta. Luminiţele vor fi aprinse de pe 6 decembrie, până pe 7 ianuarie, pe toată perioada sărbătorilor de Crăciun. Parcul va fi aprins, iar în fiecare weekend va avea loc câte un eveniment, în aşa fel încât să ne apropiem de momentul culminant, Naşterea Mântuitorului, unde chiar vom avea în Peştera scena vie, vor fi costumaţi în Maica Domnului, magi, cu viţelul, aşa cum scrie în scena Naşterii Mântuitorului, reală. Una vezi la televizor, alta citeşti în Sfânta Biblie, dar alta e să vezi pe viu acest lucru. În primul rând, ţin atât de mult la peştereni şi pentru ei fac acest lucru, să le creez câte un dram de bucurie, să trecem cu toţii peste aceste clipe, cu necazuri, în România. Măcar un pic de bucurie în această perioadă a sărbătorilor. După cum vedeţi, sunt oameni din mai multe localităţi ale judeţului şi le mulţumesc şi sper că le-am satisfăcut pretenţiile. Sper că m-am ridicat la nivelul aşteptărilor lor”, a spus Vrabie. Nu mai puţin entuziasmat de momentul de sâmbătă a fost şi Fuego, care a precizat că revine mereu cu plăcere la Peştera, loc pe care îl numeşte drept „un mic rai de sărbători”. „Uşor, cu bucurie, mă pregătesc de drum. Moş Nicolae mi-a adus determinare şi dorinţă pentru a mă revedea cu voi, peste tot în ţara asta minunată, ca să petrecem împreună un Crăciun românesc. Astă seară (sâmbătă – n.r.) am avut parte de o nouă uimire. Am cântat, pornind magia iernii în localitatea Peştera, judeţul Constanţa. Nimic spectaculos - veţi spune. Doar că, în această bucăţică de Românie, s-a creat un mic rai de sărbători. Totul e plin de lumini, de culoare, de căldură, cu bun gust. Şi e mare lucru. Reuşeşti să te simţi exact ca într-o capitală europeană ornată pentru Crăciun. Am cântat aici prima oară în 2008, vara. De atunci şi până acum, primarul Valentin Vrabie, om de ispravă, gospodar şi plin de vitalitate, a reuşit să transforme acest loc de Românie într-unul de poveste în care ţi-e drag să revii. Împreună cu orchestra mea, am adus un strop de frumuseţe acestei minuni. A se observa din poze. Iar eu mă bucur când văd astfel de poezii complete de Românie”, a spus Fuego.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614