REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sârbu: Este necesar ca Băsescu să demisioneze

Sârbu: Este necesar ca Băsescu să demisioneze

Replica API 20 iunie 2014 | 00:00 267

Liderul Grupului Parlamentar PSD din Senat Ilie Sârbu consideră necesar ca preşedintele Traian Băsescu să-şi prezinte demisia ''şi să-şi ceară, în acelaşi timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanţia statului de drept''. Într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, social-democratul spune că preşedintele ''a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei'', în dosarul Băsescu-Bercea.

''Traian Băsescu a ajuns într-o situaţie greu de imaginat până astăzi. Conexiunile dintre fratele său, Mircea Băsescu şi interlopul Bercea Mondial au depăşit sfera unor cumetrii sau combinaţii pe ritmuri de manele. Astăzi, în România, fratele şefului statului este acuzat direct şi anchetat de DNA, în calitate de suspect, sub acuzaţia că ar fi luat mită în schimbul unor presupuse intervenţii în justiţie pentru favorizarea infractorului. Situaţia este de o gravitate fără precedent şi afectează imaginea României în plan extern. Dar, dincolo de chestiunile de imagine, rămân o serie de întrebări la care preşedintele încă în exerciţiu Traian Băsescu refuză să răspundă. Degeaba se ascunde după termenul "anturaj", pentru că nimeni nu îl poate crede că, informat aşa cum a pretins mereu că este, nu ştia ce combinaţii infracţionale pune la cale fratele său, acelaşi frate despre care Traian Băsescu spune că nu se poate apăra!? Mai mult, Traian Băsescu a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în acest caz'', afirmă Sârbu, conform Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218