REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sarea de baie: tipuri, proprietăți și beneficii

Sarea de baie: tipuri, proprietăți și beneficii

Replica API 24 iunie 2020 | 20:34 1111

Când vine vorba de eliberarea de stres, atenuarea durerilor musculare sau calmarea iritațiilor cutanate, o baie cu sare este remediul potrivit. Deși baia, în sine, îți poate îmbunătăți starea fizică și psihică datorită relaxării totale a corpului, odată scufundat în apă, sarea de baie extinde aceste beneficii prin noi avantaje, cum ar fi remedierea proceselor inflamatorii, ceea ce e o veste bună pentru mușchi, articulații și tendoane.

Potrivit unui studiu publicat în revista Seminars in Arthritis and Rheumatism, sarea de baie poate avea beneficii vizibile în tratamentul anumitor afecțiuni reumatice, inclusiv artrita reumatoidă, artrita psoriazică, spondiloza anchilozantă și osteoartrita articulației genunchiului.

Mai mult, sarea de baie face bine și pielii, care este cel mai mare organ al corpului. Tot mai mulți medici dermatologi recomandă sarea de baie pacienților cu psoriazis, eczemă sau alte afecțiuni ale pielii atopice. Acest lucru este datorită faptului că sarea de baie ajută la exfolierea foarte blândă a celulelor moarte, care, adesea, creează mâncărimi ale pielii pe fondul unei afecțiunii preexistente, precum psoriazisul. Tot datorită acestui proces de exfoliere și curățare, sarea de baie poate fi de folos pentru cei care suferă de acnee sau dermatită atopică.

Alte beneficii importante ale sării de baie includ:

Stimularea circulației sanguine, la nivelul întregului corp

Remedierea crampelor musculare

Atenuarea durerilor de picioare, după o zi de mers mult pe jos sau de stat în picioare

Îmbunătățirea calității somnului

Rețeta unei băi perfecte cu sare

Pentru o baie cu sare reușită, vei avea nevoie de 200-250 ml sare de baie, de care preferi, la o cadă de dimensiuni normale, plină cu apă. Apa trebuie să fie cu două grade mai caldă față de temperatura corpului, pentru a beneficia din plin de proprietățile sării de baie. Poți adauga 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și câțiva stropi de ulei essential de lavandă. Durata de îmbăiere recomandată este de minim 15-20 minute, dar nu mai mult de 1 oră. După baie, aplică o cremă hrănitoare pe tot corpul, cât pielea este încă ușor umedă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614