REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Șase afaceriști din Constanța, în vizorul DNA! Puseseră de o grupare infracțională

Șase afaceriști din Constanța, în vizorul DNA! Puseseră de o grupare infracțională

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 291

sursa foto: bluetownlaw.ca

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Constanța au trimis în judecată mai mulți "afaceriști" de la malul mării, acuzați că au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Este vorba despre Adrian Cristian Dăscălina cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor și constituire a unui grup infracţional organizat, Titi Tănase Dinu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală, spălare a banilor, constituire a unui grup infracţional organizat, Marius Ioan Voina cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală, spălare a banilor, constituire a unui grup infracţional organizat, Dumitru Marius Stan cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, constituire a unui grup infracțional organizat, Ionuţ Tudori cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, spălare a banilor, constituire a unui grup infracţional organizat, Laurenţiu Tudori cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, spălare a banilor și constituire a unui grup infracţional organizat. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2010, cei șase inculpați au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Constituirea unei asemenea grupări a fost necesară în vederea atingerii scopului proiectat, respectiv fraudarea bugetului consolidat al statului, spălarea sumelor astfel obţinute şi însuşirea lor de către participanţii la circuit. Concret, în perioada respectivă, inculpații, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale cu un comportament fiscal simulat de tip fantomă, au evidențiat în contabilitate operațiuni fictive privind achiziția de cereale, în condițiile în care, acestea nu întruneau condițiile minime prevăzute de lege pentru a desfășura astfel de activități.Pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obținute în maniera de mai sus, inculpații le-au virat în conturile altor firme cu același comportament fiscal de unde erau retrase în aceeași zi, în numerar, prin folosirea unor documente care nu reflectau realitatea.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză cu suma de 18.816.568 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparțin inculpatului Stan Dumitru Marius. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nistegaozari ce s-au ridicat prin hotii si furaciuni : Sa se verifice cum si-au agonisit averea si sa li-se comfiste tot !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367