REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Șase alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată după sport

Șase alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată după sport

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 955

Dacă vrei să ai un corp frumos și sănătos, cel mai probabil frecventezi deja o sală de fitness sau practici un anumit sport. Nu uita însă că sportul va da cele mai bune rezultate doar în combinație cu o dietă adecvată. Iată câteva alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată după câteva ore petrecute la sală, scrie doc.ro.

Ce să NU mănânci după sport

1. Biscuiții și covrigeii sărați

Deși după un antrenament intens simți nevoia de a mânca sărat, mai ales pentru că ai eliminat multe săruri prin transpirație, încearcă să reziști tentației și înlocuiește gustările sărate cu câteva fructe uscate sau banane, recunoscute pentru conținutul bogat de potasiu.

2. Alimente bogate în zahăr și sucuri carbogazoase

Mai precis: stafide, iaurturi cu fructe, ciocolată, prăjituri. Nu există greșeală mai mare decât a te „delecta” cu aceste mâncăruri după. La urma urmei, la sală încercăm să scăpăm de dezastrele produse de ele, de ce am repeta istoria?

3. Gustări bogate în grăsimi

Cartofi prăjiți, pizza, chipsuri, prăjeli, hamburgeri, hot dog. Scopul nostru este să reducem cantitatea de grăsime din corp mergând la sală, nu să o creștem. Așadar, fără astfel de gustări, care ne vor ridica nivelul colesterolului și care cresc riscul de a dezvolta boli de inimă.

4. Legume crude

Cu toate că legumele sunt importante în orice dietă, mai ales consumate ca atare, imediat după ce ai fost la sală, ar fi bine să le eviți. Tine cont de faptul că în timpul antrenamentelor corpul consumă multă energie, care se cere înlocuită. Ai nevoie deci, de cât mai multe fibre și proteine.

5. Produse de patiserie

Ai nevoie de carbohidrați de calitate, iar plăcintele, croissantele și alte specialități pot fi bogate în carbohidrați, însă nu sunt o sursă bună de nutrienți. Alege mai degrabă pâine integrală sau fructe uscate.

6. Batoanele

Sunt tot mai prezente și mai lăudate ca și surse de energie, însă batoanele proteice nu sunt o opțiune. Acestea au fost create pentru a-ți asigura energia dinainte de antrenament, nu pentru a acoperi cerințele de după ale corpului.

Ce să mănânci după sport

Există, pe de altă parte, și o listă de alimente recomandate după ce faci sport, care îți oferă energia de care ai nevoie, fără însă să îți saboteze silueta.

Pâine integrală cu unt de arahide și banane – carbohidrații complecși combinat cu potasiul din banane energizează organismul fără a ridica nivelul de zahar din sânge.

Carne de pui cu legume – proteinele și carbohidrații instalează senzația de sațietate, fără a te face să te simți balonat.

Sandviș cu pâine integrală, humus și spanac – humusul conține o cantitate redusa de calorii, însă totodată este bogat în proteine și carbohidrați. Un asemenea sandviș te va ajuta sa îți recapeți energia, fără a compromite antrenamentul făcut.

Banana – bogate în carbohidrați de buna calitate, bananele ajuta la refacerea musculara după un antrenament care a lucrat intens mușchii. Totodată, nivelul de potasiu este și el binevenit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218