REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şase amânări în două luni: sentinţa definitivă în dosarul lui Căpăţână se lasă aşteptată

Şase amânări în două luni: sentinţa definitivă în dosarul lui Căpăţână se lasă aşteptată

Replica API 20 aprilie 2018 | 00:00 211

Dosarul ‘oxigenului medical’

Dosarul ‘oxigenului medical’

Judecătorii constănțeni au amânat, pentru a șasea oară consecutiv, în numai două luni, pronunțarea în dosarul fostului manager al Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, privind concesiunea serviciului de producție, distribuție și monitorizare oxigen medical, în care a fost condamnat, în primă instanță, la 4,4 ani de detenție.

După cum spuneam, dosarul se află la Curtea de Apel Constanța, iar magistrații încă nu au reușit, din câte se pare, să se pună de acord asupra apelului formulat de cei 7 inculpați, respectiv fostul manager Dănuț Căpățână, Violeta Androne, Micu Renato Cristea, Gheorghe Antohi, Mihai Corneliu Stănculescu, Carmela Endora Gherghina și Furnică Marioara.

După mai multe amânări, instanța de apel ar fi trebuit să se pronunțe miercuri, 18 aprilie, însă nu a fost să fie nici de data aceasta. Pronunțarea a fost amânată, din nou, pentru data de 25 aprilie, mărind stresul celor implicați, mai ales că de această dată vorbim despre o decizie definitivă, care nu mai poate fi atacată mai departe.

Amintim că un contract privind concesiunea serviciului de producție, distribuție și monitorizare oxigen medical s-a lăsat cu plângeri la DNA, şapte reprezentanţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate de tratament aflată în subordinea Consiliului Judeţean, fiind trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, parte vătămată fiind o firmă din Craiova, respectiv SC Micro Computer Services SA.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 3 noiembrie 2014. Mai exact, procurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată pe Dănuţ Căpăţână, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța şi pe Mihai Corneliu Stănculescu, șef al Serviciului Achiziții din cadrul spitalului, „pentru tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție cu consecințe deosebit de grave”.

În aceeași cauză au mai fost deferiți justiției şi următorii angajaţi ai Spitalului Judeţean: Micu Renato Cristea, angajat în cadrul SC „Agrodec” SRL Techirghiol și prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Județean, Violeta Androne, director financiar – contabil, Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Județean, Carmela Endora Gherghina, la data faptelor consilier juridic şi Marioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziții al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Toți aceștia au formulat apel împotriva sentinței dată de Tribunal, pe fondul cauzei, iar în momentul de față așteaptă decizia definitivă a Curții de Apel.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
judecatori super corupti ! Intind pelteaua pentru a-l face pe animal scapat.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218