REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Șase navigatori români au trăit clipe HORROR pe o navă în Grecia

Șase navigatori români au trăit clipe HORROR pe o navă în Grecia

Replica API 22 august 2017 | 00:00 162

Șase români au făcut apeluri disperate să ajungă acasă! Aceștia au plecat în urmă cu câteva zile să lucreze pe o navă aflată în Grecia, pentru a o aduce în România, după cum anunța armatorul, însă condițiile de acolo sunt inumane. Aceștia au apelat la Sindicatul Liber al Navigatorilor și la ITF, care au făcut demersurile pentru ca românii să-și primească banii pentru zilele state pe navă și biletul de avion.

Este vorba de nava Urania, aflată sub pavilion Panama, care se află în portul Pireu din Grecia. Românii au plecat la muncă acolo pentru a aduce nava în Constanța, după ce s-au înscris printr-un anunț de pe un site. Adrian Mihălcioiu, de la SLN, a precizat pentru „Replica” că sunt demersuri în momentul de față pentru ca cei șase români să-și primească banii și să se întoarcă acasă.

Condițiile de pe navă sunt demne de cocină. „Rog de fiecare dată navigatorii ca să verifice navele pe care urmează să plece pentru a nu se trezi în astfel de situații neplăcute. Am avut mai multe cazuri la SLN, toate azi (n.r. luni, 21 augut), prin care ba unul nu și-a primit banii din noiembrie, altul lucrează singur, fără schimb, ca electrician pe o navă de o lună de zile. Nu sunt toți membri de sindicat, dar intervenim unde este cazul. Așa e deontologic”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

„SLN vă sfătuiește să evitați îmbarcarea pe nava URANIA pavilion Panama aflată la reparații in Grecia. Navigatorii nu s-au interesat înainte de plecare, au luat informația pentru job disponibil de pe un site de socializare și au ajuns în această situație critică. Astăzi, de dimineață și până la această ora au fost mai multe apeluri care solicitau ajutor SLN si ITF. Atenție unde mergeți la muncă!”, a postat sindicatul pe pagina de Facebook.

Un tânăr, care se afla pe nava Urania, a transmis mai multe imagini și a punctat faptul că firma cu care au plecat, Eurobalkan Menpower, nu știa de situația navei. El a mai spus că lucrarea trebuia să dureze timp de 10 zile. Cei șase au stat, până acum, 4-5 zile. Adrian Mihălcioiu a făcut presiuni alături de sindicat și ITF pentru ca românii să ajungă acasă de îndată.

Din fericire, cei șase români și-au primit salariile, agentul i-a preluat și i-a dus pe bărbați la aeroport pentru a ajunge în țară.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218