REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SATELE pescăreşti din Constanţa vor fi transformate în ATRACŢII TURISTICE. VIDEO

SATELE pescăreşti din Constanţa vor fi transformate în ATRACŢII TURISTICE. VIDEO

Replica API 5 septembrie 2020 | 00:45 1848

Satele pescăreşti din judeţul Constanţa au fost date uitării de către autorităţile locale, în ultimii 30 de ani. Astfel că, în zonele riverane Dunării, sute de oameni au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta pentru că pescuitul nu le asigură câştiguri suficiente pentru un trai decent, iar alte posibilităţi de trai nu prea există. Însă soarta acestora se poate schimba, potrivit unui proiect al lui RăzvanFilipescu, candidat la funcţia de preşedinte al ConsiliuluiJudeţeanConstanţa.

Prezent la o conferinţă de presă organizată de Pro România, partid din care şi el face parte, Răzvan Filipescu a prezentat iniţiativele pe care doreşte să le implementeze dacă va obţine funcţia pentru care candidează. Astfel, un proiect de anvergură este reprezentat de crearea unui sat pescăresc alcătuit din două componente. Prima componentă vizează debarcarea, depozitarea, colectarea şi comercializarea peştelui, iar cea de-a doua componentă priveşte dezvoltarea turistică prin amenajarea de spaţii de cazare, de zone de agrement şi zone de camping, care s-au dezvoltat din ce în ce mai mult în perioada pandemiei.

Proiectul susţine comunităţile locale

Potrivit lui Răzvan Filipescu, candidat la funcţia de preşedinte al CJC, un interes major îl reprezintă comunităţile riverane Dunării care nu au fost deloc sprijinite până în acest moment. „Vrem să replicăm acest proiect de sat pescăresc în localităţi precum Hârşova, Topalu, Rasova, Seimeni, zone în care nu s-a investit până acum, deşi surse financiare au fost”, a precizat Filipescu. Potrivit acestuia, CJC putea accesa până la 400 de mii de euro prin Programul operaţional de pescuit şi afaceri maritime. „Am gândit acest proiect pentru că ar ajuta la diversificarea ofertei turistice de la nivelul judeţului Constanţa. În plus, creează premisele diversificării surselor de venit pentru localnicii zonei”, a mai adăugat Răzvan Filipescu.

Dezinteres total din partea autorităţilor

Conform afirmaţiilor făcute de Filipescu, la nivelul autorităţilor locale ale judeţului constanţa a existat şi încă mai există un dezinteres total pentru aceste comunităţi. „Există o lipsă de implicare şi un management defectuos. Deşi PSD şi PNL au avut primari în aceste comune şi consilieri judeţeni, nimeni nu a făcut niciun efort, niciun demers”, a declarat candidatul la funcţia de preşedinte al CJC.

Răzvan Filipescu speră ca prin proiectele pe care partidul le-a prezentat până acum, locuitorii judeţului Constanţa să aleagă Pro România ca o „alternativă corectă la actuala ofertă politică pe care o prezintă aceeaşi garnitură veche care a condus judeţul în ultimii 30 de ani”.

În plus, Răzvan Filipescu a mai menţionat şi că proiectele prezentate sunt concrete şi aplicale, trebuie doar să se vrea a se face ceva.

VIDEO:

Cod Mandatar Financiar 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367