REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sava: În Cernavodă nu s-au construit locuinţe, nu avem străzi, nu s-au creat locuri de muncă. Eu vreau să le fac

Sava: În Cernavodă nu s-au construit locuinţe, nu avem străzi, nu s-au creat locuri de muncă. Eu vreau să le fac

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:37 590

Proaspăt demisionar din Consiliul Local, pentru că au început să se dea „pomeni electorale”

Proaspăt demisionar din Consiliul Local, pentru că au început să se dea „pomeni electorale”

Marian Sava

Marian Sava, candidatul PMP la Primăria Cernavodă, şi-a dat demisia din Consiliul Local. Anunţul demisiei l-a formulat în şedinţa de luni, când, spune Sava, a constatat o degradare a activităţii din Consiliul Local Cernavodă, unde au început să fie promovate doar proiecte cu caracter electoral. Fostul ales local reproşează că actualul viceprimar cu atribuţii de primar al localităţii a început să ofere „pomeni electorale”, iar dacă micii şi berea au fost interzise prin lege în această campanie electorală, atunci social-democratul de la conducerea oraşului a găsit alte tertipuri: oferă terenuri ori resturi de materiale de construcţii.

Chestionat cu privire la proiectele pe care le propune cernăvodenilor, având în vedere că îşi doreşte să fie ales primar, Sava a precizat că un aspect din programul său se referă la construcţia de locuinţe. Conform acestuia, Cernavodă va avea suficienţi bani la buget pentru construcţia de locuinţe pentru tineri, cazuri sociale, dar nu numai, şi a avut şi până în prezent, numai că fostele administraţii publice locale nu s-au îngrijit corespunzător de drămuirea banului public, respectiv cheltuirea acestuia. O dovadă în plus că fostele administraţii locale nu au chibzuit bine când au demarat investiţii sunt drumurile din oraş, care „nu arată ca în Germania”, aşa cum spunea, la un moment dat, un fost primar al localităţii.

Reporter: Domnule Sava, luni, a fost şedinţă de consiliu la Cernavodă. Spuneţi-ne ce s-a întâmplat.

Marian Sava: Ce era de aşteptat. S-a început campania electorală din consiliu. Se dau terenuri, se fac acdouri pietre pentru construcţii. S-a creat o anumită atitudine a consiliului pro-PSD. Ce s-a întâmplat în ansamblul lui: este un altfel de consiliu decât cel de până acum. Diferenţa este că, dacă înainte, existau discuţii, existau poziţii pro, contra, de data asta totul merge ca un tăvălug. Ţinta este vizibilă pentru oricine, şi anume de a se ridica cotaţia PSD-ului şi implicit a actualului primar interimar, motiv pentru care eu mi-am dat demisia, la un moment dat, din acest consiliu.

Rep.: Demisia a venit în cursul zilei de luni?

M.S.: Da, luni, în a doua parte a şedinţei, pentru că în pauza de şedinţă au existat discuţii cum că vor urma şi alte şedinţe extraordinare până la cea ordinară, aşa cum spune legea. Iar în toate aceste şedinţe nu se face altcdeva decât o campanie mascată. Dacă nu mai pot fi date, în această campanie, mici, berică, se merge pe altfel de pomeni electorale...

Rep.: Dar, dincolo de aceste proiecte care se pot traduce ca nişte „pomeni electorale”, urma să se discute despre salubrizare, un subiect fierbinte la momentul actual în Cernavodă. Ce s-a întâmplat?

M.S.: Dacă vă aduceţi aminte, la ultima şedinţă, la care a participat şi fostul edil al oraşului (Gheorghe Hânsă – n.r.), care a fost pe 29.03, s-au retras două proiecte de hotărâre, prin care se încerca predarea către Iridex a staţiei de sortare şi a colectării gunoiului în Cernavodă. (...) Probabil că a existat un ultim moment de raţiune în care iniţiatorii n-au mai băgat şi de data asta cele două proiecte. (...) Avem exemplu că acolo unde operează Iridex sunt o serie întreagă de probleme. Prima: se dublează, se triplează costurile serviciilor. De calitate nu pot să spun… Dacă noi avem cu ce să facem, de ce se vrea să venim cu alte societăţi? (...) Dar, haideţi să nu ne cramponăm doar pe o problemă. Avem şi altele. Problema e că, în atâţia ani de administraţie, nu s-a construit o casă, nu avem „străzi ca în Germania”, nu s-a creat un loc de muncă...

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614