REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SC RAJA SA a inaugurat „Cișmeaua Otomană“

SC RAJA SA a inaugurat „Cișmeaua Otomană“

Replica API 18 iunie 2016 | 00:00 613

Una dintre cele mai vechi construcții ale Constanței

Una dintre cele mai vechi construcții ale Constanței

SC RAJA SA Constanța a demarat, de-a lungul anilor, nenumărate proiecte benefice locuitorilor Constanței, și nu numai. Începând cu anul 2007, compania s-a implicat în mod semnificativ în dezvoltarea și implementarea proiectelor de interes public prin AXA Prioritară 1-«Extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată» a Programului Operațional de Mediu 2007-2013, în care a dezvoltat proiecte în valoare de 238,2 milioane de euro.

Prin lucrările executate de RAJA Constanța s-a urmărit îmbunătățirea facilităților de acces la serviciile de apă și canalizare pentru populația mai multor localirtăți din județul Constanța, dar și din Ialomița și București. Ei bine, operatorul a considerat esențial să marcheze importanța apei în istoria Dobrogei, prin rsetaurarea unui monument istoric extrem de important-Cișmeaua Otomană, construcție realizată la Constanța în anul 1856, și care a necesitat urgent lucrări de reparații.

''Cișmeaua Otomană'“ aflată în curtea SC RAJA SA, la intersecția Bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu, reprezintă o valoroasă mărturie din istoria orașului nostru. Construită în anul 1864, este una dintre cele mai vechi construcții ale Constanței, ve a rezistat până astăzi. Cu toatea cestea, unul dintre puținele simboluri vii ce ne pot spune despre povestea Dobrogei a necesitat mai mulet lucrări de reabilitare, executate cu efortul financiar al de operatorului de apă, SC RAJA SA, inaugurarea având loc vinei, 17 iunei a.c., în prezența prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu a primarului, Decebal Făgădău, Viceconsulul Turciei la Constanța etc.

„E o zi extrem de importantă pentru noi. Fântâna automană asigura apa pentru tot orașul Constanța și pentru comunele limitrofe, fiind realizată de guvernarea automană. Dincolo de faptul că asigură apa, ne arată că aici a existat o civilizație pașnică, conviețuire pașnică între turci, români, tătari, o conviețuire care ar trebui luată drept model pentru întreaga Românie. Compania noastră este implicată nu numai în proiecte tehnice, care concură la realizarea obiectului de activitate. Vrem să facem cât mai multe lucruri bune. Ne-am gândit să redăm acestei cișmele frumusețea de odinioară. Ne-am străduit să facem un serviciu de calitate. Am pus în valoare un monument important, care arată că Dobrogea a fost populată tot timpul. Această cișmea reprezintă o valoroasă amintire din istoria orașului nostru. Acest monument va fi pus la dispoziția cetățenilor'' a afirmat directorul RAJA, Felix Stroe.

„În anii anterior am fost implicați și-n alte proiecte, am donat mobilierul la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Constanța, am făcut reparații în școli, am dotat laboratoarte de informatică, asigurăm de ani de zile burse unor studenți de la Ovidiu, contribuim la amenajarea unor parcuri“, a completat Stroe. Prefectul Constanței i-a felicitat pe reprezentanții RAJA pentru că au pus în valoare acest monument istoric. ''SC RAJA SA a pus în valoarea cest monument istoric.

Această trecere în istorie a scos în evidență preocuparea RAJA de aprovizionare cu apă a cetățenilor și nu numai. Sunt convins că va deveni un punct de atracție turistică'', a declarat prefectul, Adrian Nicolaescu. „Le mulțumesc celor care au reușit să-l stârnească pe Felix Stroe în acest demers. Recunsoc perseverența și tenacitatea lui“, a spus Decebal Făgădău, la rândul său. Mulțumiri a adus și viceconsulul Turciei la Constanța, pentru investiția realizată.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum pula mea devi tu RAJa proprietar peste tot.Cine e raja sa inchida poarta sa bea omu apa deacolo.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108