REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SCAD chiriile la Constanța odată cu ÎNCEPEREA anului UNIVERSITAR?

SCAD chiriile la Constanța odată cu ÎNCEPEREA anului UNIVERSITAR?

Replica API 11 septembrie 2020 | 13:53 1950

Noul an universitar se apropie cu pași repezi și odată cu el cresc și grijile pentru viitorii studenți. Pe lângă noile materii și noii profesori de care o să aibă parte, una dintre cele mai arzătoare probleme este cazarea. Cu toate că orașul Constanța dispune de cămine studențești unde, la un preț accesibil, orice student din afara orașului se poate caza, foarte mulți studenți aleg să închirieze un apartament sau o garsonieră cu toate că acest lucru implică mult mai multe costuri. Cât de mult au crescut sau au scăzut prețurile la chirii în această perioadă, vom afla de la un reprezentant al unei agenții imobiliare.

„Odată cu începerea cursurilor putem spune că piața imobiliară din Constanța o sa prindă viață. Foarte mulți dezvoltatori care au construit și deocamdată nu au cui să vândă se bazează pe studenți pentru a închiria apartamentele nou construite. Astfel, probabil că se va vedea o ușoară scădere a chiriilor deoarece oferta o să fie foarte mare. Încă nu se știe dacă o să fie o scădere foarte mare, cred că depinde și de viitorii studenți, dar e sigur că foarte mulți operatori imobiliari se bazează pe începerea școlilor și facultăților pentru a nu rămâne cu apartamentele goale.” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța, un reprezentant al unei agenții imobiliare.

Prețurile la chirii au scăzut doar pentru locuințele vechi

”Eu încerc de aproximativ o lună să îmi găsesc o locuință cu chirie. Sunt anul 3, locuiesc cu prietenul meu și chiar nu mai vreau să stau la cămin. În perioada asta de căutări am observat că cei care au locuințe noi și vor să închirieze țin foarte mult la preț, și au niște pretenții inimaginabile. Eu găsisem o garsonieră destul de mică ca suprafață pentru 250 de euro pe lună, iar acum m-am mutat într-un apartament cu 2 camere și dau aceeași bani. Sper ca totuși să se micșoreze chiriile odată cu începerea facultății.” a declarat o studentă pentru ziarul Replica.

Virgil Stoian

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se fac cursuri online
3
0
au incepout boschetarii astia sa bage 250 de euro garsoniera imputita din cet si aia cu camera cu baie si bucatarie la comun cer 200 de euro daleas muiie in gura
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218