REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCĂDERE MASIVĂ a TARIFELOR pe LITORAL, începând cu 1 septembrie

SCĂDERE MASIVĂ a TARIFELOR pe LITORAL, începând cu 1 septembrie

Replica API 31 august 2020 | 17:10 1561

Litoralul pentru toţi este un program social destinat familiilor care doresc petrecerea unui sejur pe litoral în extrasezon. Cu toate că programul nu mai are un caracter oficial de câţiva ani, foarte mulţi hotelieri micşorează tarifele de la 1 septembrie pentru a atrage astfel turiştii. În contextul pandemiei de coronavirus, se aşteaptă ca tarifele să scadă foarte mult, pentru a salva ce a mai rămas din acest sezon.

"Se aşteaptă o scădere masivă a tarifelor"

Corina Martin, fost preşedinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, a vorbit pentru Replica de Constanţa, despre tarifele practicate de hotelieri de la data de 1 septembrie dar şi despre cum afectează turismul nedeschiderea restaurantelor:

Corina Martin

„Programul nu mai este oficial de mult, însă tarifele scad de la 1 septembrie foarte mult în general. Nu mai există un program cu preţuri fixe, fiecare îşi personalizează oferta şi fiecare, în functie de ce rezervări are, o să vină cu tarife mai bune, însă se aşteaptă clar o scădere masivă a tarifelor. Acesta nu a fost un an bun şi nu este un an bun iar dacă vremea se strică cumva o sa avem problema cu restaurantele care sunt încă închise şi masa se poate lua doar pe terase. Am văzut că se ia în calcul să se redeschida restaurantele de la 1 septembrie, şi în funcţie de asta tarifele or să fie ori foarte reduse, pentru că dacă nu avem restaurante deschise oamenii vor totuşi să aibă cazări în hoteluri şi atunci au nevoie de tarife mici ca să vină lumea, însă dacă vremea e bună e cu totul altă situaţie. Situaţia mai depinde şi dacă se deschid şcolile sau nu, dar cel mai important factor rămâne vremea”.

Scădere cu 30 la sută a turiştilor în weekendul de Sfânta Marie faţă de anul trecut

"Per total pe HORECA la nivel naţional scăderea este de 70 la sută, dar la nivel de litoral nu putem să spunem că a fost atât de mare, pentru că totuşi a fost vremea bună şi litoralul este destinaţia preferată. Dar estimăm că a fost o scădere cu 30 la sută a turiştilor în weekendul de Sfânta Marie faţă de anul trecut.” a mai spus Corina Martin.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa, nea Birgil, si ce a mai zis corinamartin asta ca suntem curiosi? Face bine muia? Ca bani sa te plateasca nu cred ca are
1
0
Lasa ca vine tata Orban cu specialistii lui si face din turism exact ce vrea romanul. Votati PNL sau orice alt partid reprezentat de cei mai agresivi insi! Avem nevoie de o noua dreapta,de o mana de fier care sa duca tara unde tebuie,nu sa fie o democratie de tipul occidental! Muie PSD ! Traiasca hastagii si toti procurorii care baga la zdup orice opozant politic al celor ce vor o mana de fier!Si copii sa munceasca daca vor alocatii nu sa se joace asa indisciplinati,!Turismul trebuie codus organizat,cu tematica de dreapta,turistii sa participe la instructaj poitic. Libertatea este un moft.
1
3
Ce mai vrea si globa asta expirata ce tot o bagati inseama ,nu mai reprezinta nimic in turism
3
0
poza aia cu corina mult ruj martin e de vis .O sa o pun pe desktop
2
0
Haideti hotelierilor pupatii in cur pe liberali pentru ca cum necum v-au lasat si anul asta,s-a ajuns la 40 de morti pe zi si la 500 de bolnavi COVID la sectiile A.T.I.din spitale dar pentru voi asta nu conteaza,Romania are 19 milioane de oameni.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614