REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Scafandrii care au plutit în derivă în mare au evitat să dea ochii cu poliţiştii

Scafandrii care au plutit în derivă în mare au evitat să dea ochii cu poliţiştii

Replica API 7 august 2014 | 00:00 491

Le-a luat o zi să se decidă ce e de făcut

Le-a luat o zi să se decidă ce e de făcut

Situaţia de la Tuzla a ridicat un semn de întrebare: de ce scafandrii salvaţi din apele mării au evitat să dea ochii cu poliţiştii? Pentru a se lămuri lucrurile, în cursul zilei de miercuri, 6 august, aceştia au fost aşteptaţi la sediul Poliţiei din Tuzla. Şi şi-au făcut apariţia, menţionând că ei ştiau că şeful lor a anunţat că totul este în regulă.

Ore crunte s-au scurs marţi, 5 august, pentru trei scafandri, dar şi pentru şeful lor, Cristinel Pandrea. În timp ce adunau rapane, curenţii s-au înteţit, cei trei dând de probleme. Dacă unul a reuşit să ajungă la mal, ceilalţi doi au plutit în derivă preţ de mai multe ore. Cristinel Pandrea a sunat la 112, iar militarii din cadrul ISU Dobrogea, şi echipaje de la ARSVOM au început căutările. Însă, când speranţele se diminuau, a sosit prima veste: un scafandru a fost dus de curenţi la mal, în zona Eforie. La scurt timp, al doilea scafandru a fost găsit plutind în derivă, la Costineşti. Reprezentanţii ARSVOM au menţionat că ambii sunt în afara oricărui pericol. Numai că de aici lucrurile s-au înceţoşat. Scafandrii nu au mai dat ochii cu poliţiştii şi s-au făcut nevăzuţi. Brusc, Cristinel Pandrea a rămas fără baterie la telefon şi nu a mai putut fi contactat. Prin urmare, situaţia a ridicat semne de întrebare pentru autorităţi: de ce s-au grăbit să plece fără a sta de vorbă cel puţin cu Poliţia? Însă, înainte de a se trage concluzii pripite, oamenii legii din Tuzla au aşteptat ca aceştia să se prezinte la Poliţie. Şi au făcut-o. Scafandrii au relatat că erau la cules de rapane, iar curenţii din apă le-au venit de hac, dar că au ieşit la mal în siguranţă. Cât despre faptul că nu au dat ochii cu Poliţia, ei au menţionat că ştiau că şeful lor, Cristinel Pandrea, a anunţat că sunt în regulă şi că nu au nevoie de îngrijiri medicale. Însă, cert este că fişa de eveniment a Poliţiei trebuia închisă încă de atunci, motiv pentru care oamenii legii urmează să ia o decizie dacă aceştia vor primi vreo sancţiune sau nu. Cât despre Cristinel Pandrea, se pare că acesta administrează societatea L.M.C. Impex SRL din Tulcea, cu profilul hoteluri, servicii hoteliere, cazare, restaurante, baruri, cafenele, pizzerii. Societatea a intrat la un moment dat în insolvenţă, după care totul a revenit la normal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218