REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scafandrul Trifu, din Mangalia, a povestit cum s-a salvat din incendiul de la Clubul Colectiv

Scafandrul Trifu, din Mangalia, a povestit cum s-a salvat din incendiul de la Clubul Colectiv

Replica API 13 noiembrie 2015 | 08:51 703

Andrei Trifu are 44 de ani, este scafandru de mare adâncime şi locuieşte în Mangalia. În noaptea fatidică de 30 octombrie s-a aflat în clubul Colectiv din capitală, acolo unde a mers cu câţiva amici pentru a-i susţine pe membrii trupei Goodbye to Gravity, cu care era prieten. Din fericire, Andrei a reuşit să se salveze, alegându-se cu arsuri pe 10% din suprafaţa corpului. În momentul de faţă se află internat în Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Acesta a povestit prin ce a trecut.

„În momentul în care a izbucnit incendiul a fost o stare de hipnoză generală, lumea a paralizat pentru câteva secunde, nimeni nu se aştepta la acest fenomen. Solistul vocal chiar a cerut un extinctor ca să stingem focul, dar pe moment nimic nu a fost de ajutor. După câteva secunde a început un foc puternic care a trimis lumea către ieşire într-o busculadă de care nu aş vrea să aibă parte nimeni de acum încolo. Eram la 4 metri de scenă, în faţă camerelor principale de filmat. Cumva, în momentul acela de hipnoză generală am reuşit să-mi fac loc spre ieşire. Din pegătirea de 25 de ani de armată mi-am dat seama că ceva e în neregulă şi am căutat modul prin care să-mi salvez în primul rând mie viaţa. Înainte am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos, am încercat să le induc oamenilor o umbră de reacţie. Am înţeles că au auzit mulţi. Spre ieşire s-a creat o busculadă, cei mai nepregătiţi au încercat să tragă de cei din faţă că să-şi facă loc ei să iasă. Eu, până spre ieşire, am reuşit să-mi menţin respiraţia aproximativ un minut şi jumătate, cu ochii închişi m-am târât pe coate şi genunchi exact cum am învăţat în armată. Asta m-a salvat, mi-a salvat căile respiratorii, nu am nimic. De piciorul meu am mai tras pe cineva. Când am ieşit erau două persoane, nu ştiu cine, au reuşit să ridice persoana de pe piciorul meu şi pe mine şi să ne ducă departe de acel loc", a spus Andrei pentru Protv.

"Ca urmare a tragediei de la Colectiv, prietenul şi colegul nostru Trifu Andrei s-a ales cu 10 % arsuri pe suprafaţa corpului, arsuri care necesită îngrijiri pentru o perioadă destul de îndelungată de timp. Pentru ca familia să îi poată fi mai aproape şi pentru că vrem să vină mai repede acasă am decis că orice ajutor este binevenit. Cine este dispus să doneze o oarecare suma de bani poate să depună în contul: RO60 RNCB 0318078810060001 Trifu Andrei", a spus un prieten al lui Andrei Trifu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367