REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scandal de amploare în Republica Moldova: Jurnaliști, activiști civici, oameni de afaceri, profesori și deputați, puși sub filaj de Ministerul de Interne

Scandal de amploare în Republica Moldova: Jurnaliști, activiști civici, oameni de afaceri, profesori și deputați, puși sub filaj de Ministerul de Interne

Replica API 23 noiembrie 2019 | 00:00 228

Un nou scandal ia amploare în Republica Moldova. Mai mulți jurnaliști moldoveni, activiști civici, oameni de afaceri, profesori, deputați ai Blocului ACUM au fost filați de fosta conducere a Ministerului de Interne al Republicii Moldova, potrivit evz.ro.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a făcut public documentul în care figurează numele celor ce au fost sub lupa MAI ai Rep. Moldova . Procuratura Generală s-a autosesizat și verifică informațiile prezentate de deputatul Chiril Moțpan.

Printre jurnaliștii interceptați sunt mai mulți angajați ai posturilor Jurnal TV, TV8, Ziarul de Gardă, Radio Europa Liberă: Val Butnaru, Natalia Morari, Angela Gonța, Mariana Rață, Alina Radu, Valentina Ursu. Aceștia au fost urmăriți 24/7. Nici directorii unor organizații de media au scăpat de filaj. Printre aceștia sunt Cornelia Cozonac de la Centrul de Investigații Jurnalistice, Nadine Gogu, Centrul pentru Jurnalism Independent, Petru Macovei, Asociația Presei Independente.

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține că operațiunea de filaj a fost condusă de Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției. Moțpan, susține că pe lângă oameni de presă și de afaceri au fost filați și liderii Partidului Platformei Demnitate și Adevăr, profesori, activiști civici care și-au arătat susținerea pentru PPDA.

„Iată una dintre dispozițiile domnului Cavcaliuc (Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al IGP, n.r.): în urma identificării persoanei urmează acumularea informației compromițătoare, intimidarea, pentru o ulterioară conlucrare sau tragere la răspundere sub conducerea domnului Cavcaliuc. El era persoana cu idei de denigrare a Platformei Demnitate și Adevăr, fapt prin care își făcea imagine, spune sursa mea, în fața conducerii țării de atunci, fiind o slugă umilă a lui Plahotniuc”, a declarat Moțpan, citat de ipn.

La rândul său, Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției a respins categoric acuzațiile aduse la adresa sa și a calificat acțiunile drept răzbunare și denigrare tendențioasă.

„Săptămâna precedentă în cadrul unei emisiuni, am făcut mai multe dezvăluiri anexând probe, despre cum conducerea partidului și unii colegi de partid desemnați în funcții cheie în stat din care face parte Chiril Moțpan, au mințit și au manipulat societatea cu falsuri. Pe parcursul carierei mele profesionale, totdeauna m-am condus de lege, iar față de reprezentanții mass-media am avut cea mai corectă, transparentă și prietenoasă atitudine, lucru pe care colegii jurnaliști nu o sa-mi permită să mint”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook, scrie RFI.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e ceva normal sub rusi. Nu e scandal.
0
0
cand isi baga ucigasul putin coada !!! Muie cu cacat putinei !!!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614