REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal fără sfârşit în dosarul „Micul Regat”

Scandal fără sfârşit în dosarul „Micul Regat”

Replica API 3 noiembrie 2016 | 00:18 162

Un nou termen

Un nou termen

Scandalul de la centrul educaţional şi de dezvoltare timpurie din Constanţa, „Micul Regat”, pare că nu mai ia sfârşit. Procesul este încă pe rol, părinţii aşteptând acum ca magistraţii să le pedepsească pe acele cadre didactice acuzate că le-au maltratat copiii. Un nou termen are loc vineri, 11 noiembrie 2016, la Judecătoria Constanţa, în dosarul în care mai multe cadre didactice sunt acuzate de purtare abuzivă. Amintim că la termenul din data de 14 octombrie 2016, jandarmii au mers, din nou, la domiciliile minorilor pentru a-i aduce la instanţă, însă, ca şi data trecută, au fost de negăsit. Se pare că un micuţ are este bolnav, iar alţii nici nu mai locuiesc la malul mării, părinţii alegând această variantă doar pentru a-i scuti de o nouă traumă, după cum spun ei, şi anume de a-i duce în faţa instanţei. La fel s-a întâmplat şi la termenul din 23 septembrie, dată la care părinţii au fost amendaţi cu 500 de lei pentru obstrucţionarea justiţiei. Totul a pornit din momentul în care judecătorul Bogdan Arhip a decis audierea minorilor şi de atunci continuă acest episod. Aşa s-a întâmplat şi vineri când, în plus, medicul Ecaterina M., care a eliberat scutire medicală pentru un copil ce nu s-a prezentat la termenul trecut, a fost audiat, iar cărţile de identitate ale mamelor au fost reţinute. Se pare că şi jandarmii vor fi traşi la răspundere pentru faptul că nu au reuşit aducerea minorilor în faţa instanţei, adică amendaţi.

"În cadrul unui proces penal, judecătorul este suveran. Poate să ia orice decizie. În cazul în care vor fi emise astfel de sancțiuni, există căi de atac în codul de procedură penală. Noi am acționat conform legii și Codului de Procedură Penală", a declarat, pentru "Replica", Răzvan Ivan, purtătorul de cuvânt din cadrul IJJ. Amintim că este vorba despre dosarul în care educatoarele de la Grădiniţa „Micul Regat”, respectiv Arma Cristina Alina, Vierescu Georgiana, Hercus Larissa Victoria, Petre Irina, Manolache Cristina şi Pufleanu Eliza au fost trimise în judecată pentru purtare abuzivă. Acestea sunt acuzate că au maltratat copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367