REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDAL în faţa cartierului social Henri Coandă: un drogat a tăbărât pe un taximetrist

SCANDAL în faţa cartierului social Henri Coandă: un drogat a tăbărât pe un taximetrist

Replica API 30 aprilie 2016 | 00:35 351

În mai află sentinţa definitivă!

În mai află sentinţa definitivă!

Iulian Claudiu Ermil, care a fost amicul lui Paul Mihai Peniu (fiul preşedintelui Academiei Gheorghe Hagi), aşteaptă sentinţa definitivă în dosarul în care este judecat pentru deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Acesta a fost condamnat la 5 luni cu suspendare, pe 22.01.2016, de către Tribunalul Constanţa, iar acum se judecă apelul, termenul fiind fixat pentru data de 5 mai anul curent. Însă, detalii interesante au ieşit la suprafaţă, în sensul că individul locuieşte în cartierul social Henri Coandă şi că a fost prins întrucât s-a luat la harţă cu un taximetrist.

În şedinţa din 22 ianuarie 2016 de la Tribunalul Constanţa, detalii interesante au ieşit la suprafaţă. Acestea au fost publicate pe site-ul Institutului Român pentru Informaţii Juridice (rolii.ro). În fapt, prin rechizitoriu, s-a reţinut că, în noaptea de 30 spre 31.03.2014, pe la orele 4.35, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Constanţa au fost sesizaţi, prin 112, în legătură cu faptul că, în zona blocului HC5, are loc o altercaţie între un taximetrist şi clientul acestuia.

La faţa locului s-au deplasat în mod operativ doi agenţi de poliţie din subunitatea menţionată, oamenii legii găsindu-l iniţial în zonă pe martorul D.G., taximetristul implicat în incident. Acesta le-a explicat organelor de poliţie că l-a adus cu taxiul pe Iulian Claudiu Ermil care, atunci când i s-a pretins să achite contravaloarea cursei, a devenit recalcitrant, adresându-i injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

În timp ce D.G. încă le relata poliţiştilor despre cele petrecute, dintre blocurile aflate în zonă a apărut un tânăr, pe care taximetristul l-a indicat ca fiind individul cu care tocmai avusese altercaţia. Poliţiştii au trecut la legitimarea celui indicat de taximetrist. Chestionat în legătură cu cele întâmplate, inculpatul şi-a îndreptat agresivitatea verbală şi către poliţişti, în sensul că le-a vorbit urât şi i-a ameninţat cu bătaia.

În atare împrejurări, cei doi agenți de poliție au procedat la imobilizarea, încătușarea și percheziționarea lui. Cu acest prilej, asupra inculpatului s-au găsit, pe lângă un telefon mobil, și următoarele: un pliculeț transparent, confecționat din material plastic, în care se afla substanță vegetală de culoare verde (proba nr. 1), o cutiuță „Rs Rolls” cu foițe pentru țigarete (proba nr. 2); un dispozitiv de mărunțit tip grinder, confecționat din lemn, de culoare maronie, în interiorul căruia se aflau resturi vegetale (proba nr. 3). Polițiștii l-au condus pe Iulian Claudiu Ermil la sediul Secției 2 Poliție, unde a ajuns de altfel și D.G. S-a întocmit de către lucrătorii care au participat la intervenție proces-verbal de constatare, iar suspectul a fost sancționat și contravențional pentru comportamentul avut față de polițiști.

Actele întocmite în legătură cu incidentul, ca de altfel și plicul cu probele ridicate de la inculpat, au fost înaintate, prin intermediul B.C.C.O. Constanța, la D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, unde s-a format dosarul nr. 420/D/P/2014. Prin raportul de constatare tehnico-științifică din data de 12.06.2015, întocmit de experții din cadrul B.C.C.O. Constanța – Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor, s-a stabilit că probele ridicate se compun astfel: proba nr. 1 – 1,5 grame de cannabis; proba nr. 2 – o cutie inscripționată „Rs Rolls” și care conține foițe pentru confecționat țigarete; proba nr. 3 – un grinder din lemn, de culoare maronie, care conține fragmente vegetale în care s-a pus în evidență tetrahidrocannabinol (THC). În probele nr. 1 și nr. 3 s-a pus în evidență tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta cannabis.

Prins și în 2013 cu droguri asupra sa, în Mamaia

În urma cercetărilor s-a stabilit că Iulian Claudiu Ermil locuiește în cartierul social Henri Coandă din Constanța, la adresa din actul de identitate, împreună cu mama sa. Începând de prin 2010, inculpatul a început să consume ocazional cannabis, în special atunci când se întâlnește cu amicii, iar despre obiceiul său au cunoștință inclusiv mama și martorul M.L.G. Cel din urmă a confirmat că inculpatul a fumat canabis inclusiv de față cu el.

În noaptea de 2 spre 3.05.2013, inculpatul a fost depistat de către lucrătorii de poliție ai B.C.C.O., în stațiunea Mamaia, având asupra lui 0,6 grame de cannabis și o țigaretă conținând tutun în amestec cu cannabis. Episodul a făcut obiectul cercetărilor în dosarul nr. 281/D/P/2013 al D.I.I.C.O.T, soluționat cu clasare la 15.07.2014, în considerarea fostului art. 181 C. pen. din 1968. Cu martorul M. L.G., inculpatul se cunoaște de mic copil, cei doi urmând cursurile aceleiași școli gimnaziale și legând în timp o strânsă relație de prietenie.

În seara zilei de 30.03.2014, că Iulian Claudiu Ermil a petrecut câteva ore la locuința martorului, unde cei doi amici s-au jucat la un sistem tip xbox și au consumat băuturi alcoolice. Inculpatul a băut palincă și bere și se cam amețise din, iar pe la orele 04:00 M.L.G. l-a invitat să plece acasă. În sensul menționat, același martor a apelat telefonic dispeceratul operatorului de taximetrie S.C. „Romaris” S.R.L., care l-a dirijat pentru onorarea comenzii pe martorul D.G., angajat al S.C. „Stebianic Auto” S.R.L.

Taximetristul a declarat că îl cunoștea din vedere pe inculpat, deoarece îi mai fusese într-un rând client pe taxi, iar cu respectiva ocazie inculpatul refuzase a-i achita contravaloarea cursei. Taximetristul a mai declarat că, în noaptea de 30 spre 31.03.2014, atunci când l-a preluat pe inculpat, a sesizat că acesta din urmă se afla în mod vizibil sub influența băuturilor alcoolice, dar și a substanțelor psihoactive. Astfel, odată ajunși cu taxiul în cartierul „Henri Coandă”, între cei doi s-a iscat o altercație, generată de refuzului inculpatului de a plăti tariful aferent cursei, respectiv 19 lei.

Inculpatul l-a înjurat pe taximetrist și chiar a încercat să-l agreseze pe acesta, motiv pentru care omul s-a apărat, procedând inclusiv la îmbrâncirea clientului. Inculpatul a plecat pe jos, fără a achita cursa, gest care, alăturat comportamentului recalcitrant al inculpatului, l-a determinat pe D.G.să solicite, prin stația de emisie-recepție, sprijin de la dispeceratul S.C. „Romaris” S.R.L. Și-au făcut apariția inițial doi colegi taximetriști, fiecare cu mașina lui, după care au sosit și organele de poliție, însoțite de un jandarm.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218