REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Scandal în Parlament pe „ordonanţa traseiştilor”

Scandal în Parlament pe „ordonanţa traseiştilor”

Replica API 9 decembrie 2014 | 21:41 192

Târâş-grăpiş pentru votul final

Târâş-grăpiş pentru votul final

Vot cu scandal pe celebra „ordonanţă a lui Dragnea”, care a permis aleşilor locali să îşi schimbe apartenenţa de partid, fără riscul de a-şi pierde mandatele. OUG 55, picată în Camera Deputaţilor, a intrat, luni, în dezbaterea comisiilor reunite de Admistraţie şi Juridică a Senatului. Au fost 10 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi două abţineri. „Regula este clară: jumătate plus unul din cei prezenţi este necesar ca proiectul să aibă aviz favorabil. Avizul comisiilor este pur consultativ, parlamentarii îl pot lua în calcul sau nu. Rămâne de văzut dacă intră astăzi sau mâine sau când o fi la votul în plen. Am înţeles că a fost ceva scandal la şedinţa comisiilor şi s-ar fi forţat avizul pozitiv”, a spus co-preşedintele PNL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru. Între putere şi opoziţie a izbucnit un scandal pe motiv de interpretare a votului. Preşedintele Comisiei Juridice, liberalul Cătălin Boboc, a declarat că în adresa trimisă către Biroul Permanent va susţine că avizul este unul negativ, iar parlamentarii puterii pot face ce observaţii vor.

Într-un final, s-a stabilit ca legea să intre marţi la votul final, însă există o mare posibilitate ca acest lucru să nu fie posibil. „A intrat pentru marţi pe ordinea de zi, dar nu cred că vom avea o finalitate pe legea asta, pentru că nu cred că vor avea cvorum (cei de la putere – n.r.). Vedem, suntem şi noi curioşi”, a concluzionat Chiru. Plenul Camerei Deputaţilor a votat la mijlocul lunii septembrie a.c. OUG 55, prin care primarii preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia. Rezultatul a fost nefavorabil puterii: 195 „pentru”, în contextul în care erau necesare 202 voturi.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614