REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal în Poarta 6 între RADET și locatarii din zonă: se luptă pentru centrala termică!

Scandal în Poarta 6 între RADET și locatarii din zonă: se luptă pentru centrala termică!

Replica API 5 mai 2017 | 16:28 397

Scandal de proporții în cartierul Poarta 6 din Constanța! RADET a sistat furnizarea de apă caldă pentru centrala termică aferentă blocului OB1 după ce locatarii au intrat cu o firmă de gaze în centrală, aceasta aflându-se în administrarea RADET, pentru a face modificări fără acordul operatorului. Astfel, pentru siguranța oamenilor, RADET a sistat funcționarea centralei, iar oamenii sunt nemulțumiți.

„RADET Constanța informează pe aceasta cale Asociația de Locatari OB1 din str. Brizei nr. 1B, cat si celelalte asociații din blocurile ANL, că centrala termică construită pentru asigurarea serviciilor de termoficare pentru întreg blocul OB1 este proprietatea Consiliului Local Municipal Constanța și a fost dată în administrarea RADET.

Faptul ca astăzi, 05.05.2017 câțiva locatari au intrat cu forța în centrală, spărgând ușa și nepermițând angajaților RADET să pătrundă în incintă, făcând modificări neautorizate ale instalației de gaz în camera centralei, cu lucrători ai firmei MOTAN, RADET informează locatarii acestui bloc cât și asociația de proprietari că oprește furnizarea apei calde de consum și nu va mai reporni centrala termică până ce instalațiile interioare vor fi aduse la starea inițială conform proiectului centralei, așa cum aceasta a fost predată de către Consiliul Local Municipal”, transmitea RADET în dimineața zilei de vineri, 5 mai a.c.

„Este un conflict deschis. Blocul are o centrală proprie, care deservește din proiectare, cu căldură și apă caldă acest imobil. Centrala este proprietatea Consiliului Local și este dată în administrarea RADET. Odată cu începerea vânzării de apartamente locatarilor din blocurile ANL, unii locatari și-au manifestat dorința de a se debranșa de la sistemul centralizat și de a-și monta centrală proprie de apartament. Le-am explicat că în aceste blocuri ANL, au fost proiectate gândite centrale proprii și prin debranșarea mai multor apartamente, se va ajunge la situația, în care, centrala blocului nu mai poate funcționa deoarece intră în avarie. Și nu putem fi de acord cu debranșarea. Ulterior, am fost înștiințați de către doamna Ifrim Elena, administrator, care s-a prezentat și la mine în audiență, și la colegul meu de la producție și șefii de secție și a solicitat că nu o interesează, este proprietară pe apartament și își pune centrală. I-am spus: „doamnă, soluția este următoarea: dacă dumneavoastră vă puneți centrală, noi nu vă putem emite aviz favorabil. O faceți pe răspunderea dumneavoastră”, iar ea zice: „vrem acces în centrală, că ne costă mult să ne montăm țeavă de gaz din branșament până la apartamente și vrem să dimensionăm suplimentar conducta existentă în centrală”. Le-am explicat, ca să facă așa ceva, trebuie să scoată centrala din administrarea RADET. Să se adreseze Consiliului Local să își preia centrala blocului, moment în care RADET nemaiavând răspunderea siguranței privind centrala, siguranța se transferă la locatari. Le-am sugerat să își monteze conducte separate. Au reclamat costuri mai mari. Astăzi, de dimineața, lucrătorul nostru care era de serviciu pe zona Poarta 6, făcându-și rondul conform programului, au găsit un echipaj al unei firme de instalații, care intrase prin efracție în centrală. S-au mai dus câțiva lucrători, care au spus să le dea voie să oprească gazul, să nu se întâmple ceva. Nu li s-a permis accesul în incintă și și-au continuat lucrările. Motiv pentru care noi am dat acel comunicat de presă în care am spus că până la readucerea centralei în stare inițială, conform proiectului centralei, noi nu vom mai exploata această centrală, nu o mai repornim. Dacă se întâmplă un accident, ni-l asumăm. Am sunat în momentul respectiv la 112. Ne-a transmis să facem plângere, ceea ce am făcut și o depunem mai departe. Situația e complicată pentru că o parte dintre cei care dețin apartamente din proprietate, se vor debranșa, ceilalți care locuiesc în blocurile ANL, nu au posibilitatea să se debranșese și vor rămâne dependenți de centrală, iar centrala nu va mai putea lucra pentru un număr mic de apartament, căci ea a fost gândită să aibă o capacitate pentru tot imobilul. Ne va fi imposibil să furnizăm celor rămași”, a precizat Liviu Popa, directorul RADET Constanța.

Administratorul imobilului, Elena Ifrim, neagă că ar fi intrat abuziv în centrală alături de ceilalți locatari, ci din contră, ei având cotă-parte la centrală, consideră că trebuie să aibă parte de dreptul ei de a se debranșa, cum se întâmplă și la alte centrale din zonă.

„Ei în mod abuziv ne-au oprit acum apa caldă, pentru că noi am fost de bună credință și le-am predat toate cheile și nicidecum nu s-a făcut cum zic ei. Noi i-am lăsat să intre în centrală. Noi avem acordul de la RAEDPP, avem hârtii. Legal facem ce facem. Noi suntem proprietari și pe cote-parte din centrală - noi și Primăria. Este dată spre exploatarea RADETului pentru că așa a vrut Primăria. Nu știu care au fost manevrele. Toți sunt proprietari, care au cerut. Ne încalcă dreptul la proprietate. Din 4 blocuri, per total sunt 50% care cer debranșarea”, a precizat Elena Ifrim.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in 4-5 ani va scoate-ti investitia va spun cu siguranta !
1
0
ANL-uri de care in proportie foarte mare beneficiaza unii care nu aveau dreptul!Un fel de ,,Henri Coanda" dar un pic mai cu staif!Niste mocagii!
3
0
urmeaza si la celelalte blocuri anl iar voi ce comentati aiurea ar fi bine sa va interesati mai bine de ambitiile radet si de manevrele cu aceste blocuri de la contracte si executie
0
2
Radet castiga f mult din aceste centrale. Anl, bn-uri, tulcei sunt pe gaz, practic nu au pierderi dar gigacaloria e aceeasi ca la de cet. Pai e corect?
3
1
Numai mogaldanii puteau sa faca asa ceva! In vaslui cumpara o centrala si o foloseste tot satul! Restul,bauturaaaa!
4
0
uniti-va si debransati-va toata scara idiotilor. si mai idioti sunt aia de la firma de gaze, care s-au apucat sa redimensioneze aceeasi teava ce alimenteaza o alta centrala.
5
0
capusa capusa
3
2
Bai rumanii astia idioti au luat-o razna rau de tot, multi dintre ei tb. dusi la un control psihiatru ori la Balaceanca. Sa intri tu cu forta intr-o institutie si sa faci ce te taie bibilica.
4
4
centrala a fost vanduta catre cei care au devenit proprietari deci trageti voi concluzia
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367