REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Scandal într-un club din Constanța. Agresorul și-a lăsat victima să moară într-o baltă de sânge

Scandal într-un club din Constanța. Agresorul și-a lăsat victima să moară într-o baltă de sânge

Replica API 12 februarie 2020 | 16:47 2740

15 ani de închisoare

15 ani de închisoare

O noapte într-un club s-a transformat tragic pentru un bărbat, tatăl unui copil minor, și soția acestuia. Femeia a asistat la scena morții, îndurerată, fără să poată face nimic. Soțul ei s-a luat la harță cu mai mulți indivizi în clubul Riviera din Cobadin din cauza lăutarilor. Scandalul a degenerat, iar unul dintre scandalagii l-a înjunghiat pe Marian Diblă, de 31 de ani, de 19 ori. Iar că unul dintre agresori și-a aflat pedeapsa, iar altul încă este cercetat.

Cazul oribilei crime din localitatea Cobadin, de la sfârșitul anului 2017, revine în atenția opiniei publice cu noi aspecte. Vorbim despre speța lui Marian Diblă, bărbatul de 31 de ani, tatăl unui copil minor, înjunghiat mortal cu 19 lovituri de cuțit, în încinta localului Riviera din centrul localității Cobadin, în ultima zi a anului 2017, într-un conflict spontan. Agresorul a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, însă soția defunctului a formulat recurs. Nici inculpatul, respectiv Memet Bader, de 25 de ani la dat producerii faptelor, nu este mulțumit de pedeapsă. Agresorul a fost trimis în judecată pe 25 aprilie 2018, în stare de arest, pentru omor. Varianta oficială a anchetatorilor, cu privire la acest incident tragic, este că Memet Bader și Marian Diblă, victima, s-au luat la harță pe fondul unor nemulțumiri cu rădăcini mai vechi, întrucât cei doi ar mai fi avut unele conflicte în trecut. Cei doi consumaseră și băuturi alcoolice. Din raportul de expertiză medico legală întocmită în cauză a rezultat că moartea victimei a fost violentă și s-a produs din cauza asfixiei mecanice prin aspirat de sânge în căile respiratorii superioare.

Marian şi Andreea Lavinia Dibla

Cum a început totul!

”Ei au ajuns în discotecă, iar totul a durat maxim jumătate de oră. Au fost lăutarii care au cântat la masa lor (a lui Memet Bader și a lui Erduvan Ibram, n.r.), apoi Marian, soțul meu, i-a chemat să cânte și la masa lui. De aici a pornit totul, întrucât ei (Memet Bader și Erduvan Ibram, n.r.) s-au ridicat și au venit la Marian, care era destul de pasiv, se poate vedea și în filmări. Au încercat să stea întâi de vorbă, iar proprietarul localului a încercat să aplaneze conflictul. Cel care a început totul a fost chiar Erduvan Ibram, care l-a împins pe Marian, care a căzut în mijloc, iar atunci au început să-l lovească cu cuțitele. Au fost două cuțite în seara aceea, le-am văzut personal. Unul la Memet Bader și unul la Erduvan Ibram. Când Marian s-a ridicat, Erduvan a venit să-l bată, Marian iar a căzut, s-a ridicat din nou, iar atunci a venit și Bader cu cuțitul”, explica, la câteva lunid e la incident, soția defunctului.

Marian Dibla

Toate aceste aspecte au fost explicate și anchetatorilor, care au concluzionat, inițial, că doar Memet Bader l-ar fi agresat pe Marian Diblă, în ciuda a ceea ce se vede în filmări. Ulterior, în urma extinderii anchetei, și Erduvan a primit calitatea de inculpat, fiind deschis dosar pe numele său pentru omor.

Revenind la Memet Bader, în cursul urmăririi penale a fost audiat, ocazie cu care a declarat că, în dimineața zilei de 31 decembrie 2017, se afla în clubul-bar „Riviera” din Costinești, moment în care a izbucnit un conflict între el și victimă din cauza lăutarilor din bar, care au venit la masa inculpatului să cânte. Memet Bader a declarat că partea vătămată a venit la masa la care se afla împreună cu prietenii săi și s-a luat la bătaie atât cu el cât și cu alte persoane aflate în anturajul inculpatului. Inculpatul a recunoscute faptul că asupra sa avea un briceag, cu care venise la discotecă și pe care îl ținea în buzunarul de la hanorac. A declarat că, în timp ce se bătea cu victima, aceasta din urmă l-a tăiat la piciorul drept cu un cuțit și din cauza acestui fapt s-a panicat, a luat briceagul în mână, pentru a se apăra și l-a înjunghiat în diverse zone ale corpului, respectiv în partea din spate, la mâna stângă, și nu știe sigur dacă si în zona abdomenului. După ce l-a lovit, bărbatul a căzut, moment în care inculpatul a plecat din bar, uitându-se încă o dată la victima sa, care încerca să se ridice, fără însă să își amintească dacă a văzut urme de sânge pe corpul acesteia.

15 ani de închisoare și daune de zeci de mii de lei!

Atitudinea indiferentă a inculpatului față de supraviețuirea victimei, spun magistrații, denotă că a preferat să accepte eventualitatea morții victimei agresate, decât să o aducă pe aceasta în spital și să riște să fie deconspirat, cu consecința firească a tragerii la răspundere penală. Fapt pentru care l-au condamnat la 15 ani de închisoare. Pe latură civilă, soția victimei, și fiica minoră s-au constituit părți civile cu suma de 200.000 euro echivalent în lei la data plății cu titlu de daune morale, respectiv câte 100.000 euro echivalent în lei la data plății pentru fiecare și suma de 30.000 lei daune materiale, reprezentând cheltuielile de înmormântare și pomenile datorate aceluiași eveniment. Magistrații însă au dispus plata daunelor în suma de 30.000 lei daune materiale către soție, 250.000 lei reprezentând prejudiciul moral cauzat prin infracțiune către soție și fiică, sumă apreciată ca fiind cuvenită pentru trauma și suferința cauzată în mod direct de moartea victimei, consecințele și urmările survenite în viața și situația socio-familială a acestora, ca urmare a uciderii victimei, fapt ce a marcat în mod negativ întregul parcurs al existenței persoanelor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dada ai dreptate eu cunosc ambele parti si mortu si criminalu cine ce cauta aia gaseste in viata si sa stie toata lumea ca nu e nici unu tigan e turk otoman cand conduceau otomanii lumea romanii nici tara nu era
2
0
Astia de la Replica, nu prea le aveti nici cu limba romana nici cu gramatica.
0
0
asda asda hgrhwgt asda y4y24t q a sfaf asfa asf
1
0
Unde se petrece la club Riviera Cobadin sau Costinesti.Stimate jurnalist hotareste-te odata.
0
0
cum plm sa zici CLUB IB CONSTANTA cand este vorba de o bodega de la Cobadin? sau de la costinesti , ca nu prea inteleg !
1
0
eh, tiganii din cobadin, ce sa le faci...
5
1
Pentru omor se dau pedepse infima.Asta arata ca de fapt in Romania se protejeaza infractorii si justitie inseamna ca romanii sa se fereasca si de interlopii deja lideri in stat ,si de oamenii legii,proteguitori ai raufacatorilor. Tara e periculoasa pentru oamenii cinstiti.
7
0
daca exista indivizi care injunghie de 19 ori... politia la ce mai poarta insigne si magistratii robe???eu asta vreau sa stiu
12
2
Se dadea smardoi ghertosu, daca n-ai coae nu te baga, aviz amatorilor, va facem Bebino maceta. Uita-te cum fuge pe youtube.
3
15
Manelele e veata mia. Va n gura de neam de zdrente si koorve
9
6
Viatza luata cu viatza se plateste!
12
2
raport: din cercetari a reiesit ca victima era un cetatean cu un comportament exemplar , dupa cum se poate vedea si din fotografii ca are o fatza de inocent...
8
5
Sa ma pish pe tine de ziarist prima data clubul cu pricina era -n Costinesti ca pe urma sa scrii ca este-n Cobatin .SIKTIR !!!
16
5
poate va treziti pana cand iese ala din puscarie si aflati unde s a petrecut in costinesti sau in cobadin.astae e daca jurnalistu verifica din 2 surse.una a spus cobadin una costinesti si omu ce sa faca?a scris
26
0
Iata de ce manelele ar trebui interzise. Nu e vorba de "coloana sonora" sau de "artisti" ... cat e vorba de modul si stilul de viata pe care il promoveaza. Toti sunt interlopi, toti sunt "fratziori", toti au cate un tradator care i-a mancat de bani ... samd.
32
3
Dar de ce nu se spune si ca victima era cunoscuta ca om violent, doar ce se eliberase din penitenciar? De ce nu se spune ca intrase in casa peste agresor in urma cu cativa ani, tot cu cutit? Se face tam-tam pentru ca vaduva mai vrea niste banuti si nu mai are sponsori, ca de...e costisitor sa suferi in cluburi si baruri zilnic.
17
10
roman tiganizat vs tigani neaosi. nicio paguba.
22
4
ei fac ce vor si vezi doamne sunt discriminati. ar trebui trimisi in punjab de unde au venit triburile lor, nu au ce cauta in Europa si America de nord- e plin de tigani si pe acolo
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102