REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Scandal între CJC și o firmă din Medgidia. Are legătură cu restaurarea Cetății Capidava!

Scandal între CJC și o firmă din Medgidia. Are legătură cu restaurarea Cetății Capidava!

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:00 563

Scandal între Consiliul Județean Constanța și SC Stone Construct SRL din Medigidia după ce societatea a executat lucrarea de turnare placă peste punct de informare, în cadrul proiectului –restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava. Vasile Ivanov, patronul societății, acuză CJ că a întocmit un proces verbal de finalizare a lucrărilor fără a se respecta normele în vigoare. Mai mult, Ivanov spune că a primit doar jumătate din prețul lucrării, motiv pentru care a dat CJ în judecată. Pe de altă parte, se judecă și procesul prin care societatea cere anularea procesului verbal. Pe fond, acțiunea a fost respinsă, se judecă recursul.

Prin cererea înregistrată la Tribunalul Constanța SC Stone Construct în contradictoriu cu Consiliul Județean Constanța, a solicitat instanței anularea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor din iunie 2016 emis cu încălcarea dispozițiilor legale și obligarea pârâtului să întocmească un nou proces verbal cu respectarea reglementărilor în materie. Pe 20 mai 2016 Consiliul Județean Constanța, în calitate de achizitor, a încheiat cu SC Stone Construct Medgidia în calitate de executant, contractul de execuție lucrări”Lucrări de turnare placă peste punct de informare, în cadrul proiectului –restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”. La data de 14.06.2016 a fost emis Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, act care în opinia societății a fost întocmit cu nerespectarea prevederilor Regulamentului privind recepția construcțiilor aprobat prin HG 273/1994, astfel cum au fost modificate prin HG 343/2017. Astfel, a arătat că pârâtul nu a respectat prevederile art. 10 alin.1 lit.a) și cele ale art. 11 lit.a și b din Regulament, nefiindu-i solicitată participarea unui reprezentant al acesteia în calitate de invitat la recepția la terminarea lucrărilor, nefiind cuprinsă în componența comisiei de recepție nici reprezentantul UAT Topalu și 1-3 specialiști în domeniul lucrărilor de construcții supuse recepției. În decembrie 2018, magistrații Tribunalului au respins acțiunea Stone Construct, însă societatea a formulat recurs, la Curtea de Apel Constanța, pe 1 noiembrie. ”Procesul verbal a fost încheiat de CJ fără respectarea HG 273/1994. Adică nu s-a întâlnit o comisie d erecepție a lucrărilor din domeniul contrucțiilor, , nu a fost prezent reprezentantul UAT-urlui care a emis autorizația de construire, adică Primăria Topalu, și nici noi nu am fost prezenți. Procesul verbal l-au încheiat cu întârziere, trebuia după 15 zile de la finalizarea lucrării, ei l-au încheiat după câteva luni”, a spus Vasile Ivanov, de la SC Sone Construct, pentru Replica.

Un alt dosar pentru bani!

De precizat faptul că societatea a depus o altă acțiune în instanță, la Judecătoria Constanța, prin intermediul căreia solicită să i se plătească diferența de bani. A primit 70.000 lei, din 155.000 lei spune, Ivanov. ”N-au știut să-mi spună, al predarea amplasamentului, că trebuie verificate armăturile de rugină și curățate, că trebuie făcute grinzi. Orice lucrare are un proiectant, iara cesta a dat dispoziție Consiliul Județean pentru continuarea acestor lucrări, iar CJ mi-a dat mie dispoziție. Consiliul are și un diriginte de șantier care se află pe teren și verifică lucrarea, și dacă consideră că ceva nu e bine făcut, o sistează. Nu s-a întâmplat asta. N-au încheiat act adițional pentru aceste lucrări făcute în baza dispoziției proiectantului. Trebuie să-mi scot banii care i-am băgat acolo. Nu fac muncă degeaba”, a completat Ivanov.

Reacția CJ Constanța!

”Constructorul nu a putut să facă dovada provenienței materialelor pe care le-a băgat. Nu a prezentat facturi și documente prin care să justifice materialele pentru lucrarea executată. Nu putem să decontăm decât pe ceea ce faci dovada”, a declarat Claudiu Palaz, vicepreședintele CK Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai cine a fost primar la medgidia si acum e la CJC, ghici ciuperca ce-i!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218