REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal între doi elevi, la Medgidia: unul dintre ei a fost înjunghiat!

Scandal între doi elevi, la Medgidia: unul dintre ei a fost înjunghiat!

Replica API 12 mai 2015 | 00:05 117

Imagini de coşmar

Imagini de coşmar

Un elev al şcolii profesionale din cadrul Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în picior cu un briceag chiar de către un coleg. Acesta nu a suferit leziuni grave, iar conflictul a fost unul spontan, care a izbucnit în drum spre magazin, de la o datorie în bani. Agresorul s-a speriat şi el foarte tare, menţionând că nu a vrut să recurgă la un asemenea gest. Conducerea unităţii de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Poliţia au demarat o anchetă.

Totul s-a petrecut în data de 11 mai, în timpul unei pauze. Doi elevi ai şcolii profesionale din cadrul Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia, ambii în vârstă de 16 ani, dar unul în clasa a X-a şi celălalt în a XI-a au mers către magazin, timp în care şi-au adus aminte de o datorie în bani. A izbucnit un conflict spontan, după care elevul din Peştera a scos un briceag, înţepându-l în picior pe cel din Izvoru Mare. Martorii au sunat la 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă, care a transportat victima la spital, în timp ce agresorul a rămas să dea declaraţii poliţiştilor. Acesta a fost în pragul unui atac de panică, nevenindu-i să creadă că a putut face aşa ceva. „Nu pot să cred ce am făcut. O să fiu exmatriculat, ce mă fac?”, ar fi spus elevul către poliţişti. Între timp, conducerea şcolii a demarat o anchetă internă. „A avut loc o altercaţie în dimineaţa de 11 mai, în afara spaţiului şcolar. Elevii mergeau către magazin. Este vorba despre o altercaţie spontană, nu există conflict mai vechi, altercaţie care s-a soldat cu rănirea uşoară a unui elev. S-a procedat imediat la chemarea ambulanţei, a poliţiei de proximitate şi a fost anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Noi declanşăm o anchetă pe comisie de disciplină, după aceea urmând să hotărască sancţiunea Consiliul Profesoral. Celălalt elev a mers la spital cu dirigintele, a rămas internat pe Chirurgie, este conştient. Medicii ne-au spus că nu este ceva foarte grav. Un elev este clasa a X-a, celălalt este a XI-a, amândoi făceau naveta, unul de la Peştera, celălalt de la Izvoru. Nu am mai avut probleme cu ei, nu ne-au făcut probleme, nu au absenţe. Am vorbit cu diriginţii, am chemat şi elevii celor două clase, nu au existat conflicte între ei, a fost o altercaţie de moment. Elevul care a făcut ce a făut chiar este disperat şi se tot întreabă ce se va face dacă va fi exmatriculat”, a declarat, pentru „Replica”, Rodica Vasilescu, directorul Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia.

Reprezentanţii ISJ Constanţa au spus că aşteaptă să fie informaţi despre decizia pe care unitatea de învăţământ în cauză o va lua. Polițiștii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii incidentului, urmând a fi luate măsuri legale în consecinţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367