REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDAL între două BANDE, ÎNCHEIAT cu o CRIMĂ!

SCANDAL între două BANDE, ÎNCHEIAT cu o CRIMĂ!

Replica API 9 august 2020 | 11:08 4963

O crimă teribilă îngrozea localitatea Nifon din judeţul Tulcea. Cristi Mocanu, în vârstă de 17 ani, a aplicat lovituri, în regiunea femurală dreaptă, cu un cuțit, victimei B.M., un consătean în vârstă de 24 de ani, în urma cărora acesta a decedat. C.M. a fost reținut pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Cum s-au petrecut faptele

Între anumiți tineri din localitatea Nifon existau neînțelegeri ce se manifestau uneori în acțiuni de agresiune verbală și, mai rar, fizică. La data de 07.01.2020, seara, două grupuri de tineri s-au întâlnit pe terasa unui bar iar după ce s-au consumat băuturi alcoolice, între membrii grupurilor au început discuții contradictorii, s-au adresat insulte, înjurături. A existat chiar și un episod de agresiune fizică constând în îmbrânceli și luat la trântă, fără însă a rezulta traumatisme de vreun fel. În jurul orelor 22:00, un grup format din inculpat, fratele acestuia şi încă un prieten au plecat spre casă. În urma lor a plecat imediat un alt grup din care făceau parte victima şi alţi patru prieteni fiind cu toții invitați la domiciliul unuia dintre ei. Deplasarea grupurilor s-a făcut pe jos, pe același drum, ceea ce a făcut ca între cele două grupuri să continue şicanările. Inculpatul deja se deplasase la locuința lui şi se întorcea către grupuri având un cuțit în mână. La intersecția cu un alt drum a reizbucnit scandalul moment în care Cristi Mocanu i-a dat cuțitul pe care îl avea unuia fratelui său. Acesta l-a apucat de gât pe B.M şi i-a pus cuţitul la cap, în zona dintre ureche şi ceafă.

Victima a încercat să se apere cu o scândură ruptă dintr-un gard

B.M. a reuşit să scape și, în încercarea de a face față agresorilor, a smuls dintr-un gard o scândură și s-a îndreptat către agresori. După ce a recuperat cuţitul care căzuse, inculpatul l-a înjunghiat de două ori pe B.M. o dată în piciorul drept şi o dată în cel stâng. Fiind înțepată cu un cuțit, victima s-a retras imediat și a fugit spre marginea satului unde a și fost găsit, la 10- 15 minute de la incident. A fost anunțată Ambulanța pentru că victimei îi curgea sânge în mod abundent și până la sosirea ajutorului medical tinerii ce l-au găsit pe B.M. au încercat să resusciteze victima însă aceasta intrase deja în stare de inconștiență, în stop cardio respirator.

Ce a spus instanța

Conform instanței inculpatul a dorit să lovească pe victimă dar nu a dorit o ucidă, rezultatul letal fiind urmarea culpei, inculpatul neprevăzând rezultatul mai grav al faptei sale deși trebuia și putea să îl prevadă. A dorit să lovească cu acel cuțit , a dorit să provoace o traumă victimei însă nu a prevăzut că acțiunea sa ar putea avea ca efect decesul pentru că nu a gândit că poate secționa un vas important de sânge. Nu a dorit să ucidă victima și acest lucru rezultă din modul de săvârșire a faptei și zona în care a lovit, picioarele, inculpatul având credința, greșită, că o înțepătură cu cuțitul în picior nu poate cauza decesul. Față de cele mai sus expuse, instanța constată fără nici o urmă de îndoială, că faptele există, că ele constituie infracțiune, că au fost săvârșite de inculpat, cu vinovăție, motiv pentru care urmează să aplice o sancțiune penală.

Instanța a decis condamnarea lui Cristi Mocanu la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pentru o durată de 4 ani ca urmare a săvârșirii infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
3 zile liber , doliu national , ca a murit acordeon !
5
0
lua o mita pedeapsa era mult mai mare.Asa judeca labagii astia se pare ca mita este pedepsita mai mult decat crima.
6
0
Pandemia si interlopii astea ne.au mai ramas pt titluri de presa..
5
0
asta-i justitia , pt omor sa 4 ani !!! ,o justitie corupta , dar care are pretentii la pensii speciale ca transpira cand baga spagile in buzunar
8
0
PEDEPSE DATE IN BATAIE DE JOC LA ADRESA VICTEMELOR SI LA DURERA PARINTILOR . EU INTELEG CA ATUNCI CAND A SAVARSIT OMORU ERA MINOR DAR TOTUSI , PATRU ANI PENTRU O CRIMA MI SE PARE CA JUDECATORI JUDECA STRAMB AL DRACULUI DE STRAMB .
15
0
Patru ani pentru o viata? Misto. Sa tot fii criminal in Romania. De fapt tradatorii de tara au vandut toata Romania pe mai nimic si nu doar ca nu sunt pedepsiti,ci se considera ,,oameni de afaceri si politicieni perfecti''. Cei cinstiti sunt scarbiti si traiesc cu frica fata de hoardele infractoare si autoritatile care incurajeaza aceste hoarde.
14
0
Dupa 4 ani va ucide pe altul tot asa din culpa ca nu a stiut cu zona femurala.Ba stie porkul cremenal!
17
2
Asa popor, asa judecatori !
18
0
de tineri sa nu mai apuce batranetea si pensia speciala
5
2
Etnia roma din romania vorbitoare de limba romani
10
4
romi din rominia
11
4
Judecatori porcurori se gandesc doar ce fut la noapte ca au bani
16
1
4 ani pentru omor.judecatorii oare gandesc pentru banii pe care ii iau?ce panarame de oameni
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367