REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDAL între elevi și profesori la Constanța

SCANDAL între elevi și profesori la Constanța

Replica API 5 aprilie 2020 | 21:12 4883

Consiliul Județean al Elevilor Constanța reclamă modul în care se desfășoară cursurile online. Ei spun că în această perioadă ar trebui consolidate cunoștințele, însă volumul temelor este exorbitant, pentru că elevii au de scris chiar și 20 de pagini de pe o zi pe alta.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura reprezentativă a beneficiarilor primari ai educației din județul Constanța, trage un semnal de alarmă cu privire la practicile abuzive ale cadrelor didactice care susțin cursuri online și care ignoră cu desăvârșire recomandările Ministerului Educației și Cercetării.

Conform sursei citate, deși atât Ministerul Educației și Cercetării cât și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au transmis către școlile din județ note interne privind modalitatea în care trebuie să se desfășoare orele online, „nu puține sunt cazurile în care elevii primesc, în această perioadă, un volum nejustificat de teme, note sau chiar absențe”.

Reprezentanții elevilor susțin că orele în spațiul virtual nu substituie recuperarea fizică a cursurilor, iar profesorilor le este interzis să predea noi conținuturi în perioada aceasta, să noteze elevii sau să îi oblige să participe la ore.

„Aceste cursuri ar trebui să aibă doar caracter recapitulativ, de consolidare a informațiilor dobândite până acum, nicidecum să reprezinte o metodă prin care cadrele didactice să predea lecțiile incluse în programa școlară, însă nefinalizate la momentul închiderii unităților de învățământ. Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta, sub amenințarea notelor mici pe care profesorii le vor acorda după întoarcerea la școală. Este regretabil că, în loc să profităm de această perioadă pentru a consolida informațiile dobândite până acum, suntem nevoiți să facem față la un volum exorbitant de teme, sub amenințarea unor măsuri coercitive.”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Silviu Morcan.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța încurajează elevii să participe la cursurile online, însă îi îndrumă pe aceștia să sesizeze abordările iresponsabile adoptate de către unele cadre didactice.

De asemenea, structura invită elevii să ia parte la sesiunile de pregătire online, sub umbrela campaniei „Homeschooling with CJE Constanța”, acolo unde vor avea loc cursuri cu profesori voluntari, în vederea consolidării conținuturilor pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

Responsabilitatea trebuie să reprezinte un temei al procesului educațional, cu precădere în aceste momente tensionate, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba baga mi as pula in ciorba voastra de bosorogi care traiti pe ajutor social. Ce mortii vostri stiti voi despre scoala ma? Erati in scoli pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej si Ceausescu si habar n-aveti. Niste comunisti incuiata care au ultimii 2 neuroni unul beat si altul in standby. Nu va convine cand cineva se ridica sa rezolve ceva in tara asta. Tot cu galeata votati manca-mi-ati pula pe post de coliva. Futu-va-n gura ca vreti ajutor social si pensii speciale ca sunteti niste lepre. Sa ma cac la usa voastra ca aveti 2 clase ca trenul si v a pus nepotul facebook.
0
0
Toti analfabetii si mediocrii cu 12 clase si bacul luat pe copiat cum era pana acum vreo 5 ani dau lectii despre cum sunt copiii prosti si puturosi folosind si cuvinte jignitoare la adresa unor copii. O tara de handicapati...
7
12
Consiliul asta al elevilor de la noi e prea guraliv pentru niste copii de varsta medie. In niciun judet nu se mai aude galagia asta nimeni nu tipa in halul asta. Pai voi sunteti elevi sau ce naiba sunteti. Puneti mana pe carte si lasati galagia. Copii needucati cu comportamemt de haimanale. Chiar nu ca e rusine.
19
6
la vara sem3 la toamna urmatorul an scoar vacanta au avut destula ce dracu e asta gata cu vacanta si profesorii la munca nu la frecat melu la vara
2
9
reprezentantii elevilor cind vor vinde shaorma la un tigan soios ptr salariul minim pe economie o sa vada la ce foloseste sa inveti in loc sa fumezi iarba!
10
7
Si daca nu facea lectii online ce se-ntimpla _---Cei cu examene dadeau din materia invatata pina in martie iar restul materiei in clasele urmatoare din toamna !-----Ce mare pierdere in viata ca tot 50% ies aalfabeti sau slab pregatiti buni doar de munca fizica
11
3
Ma uit la cel ce posteaza sub nickname-ul Cta. Postarea lui abunda in greseli de tot felul, dar se bucura de 5 like-uri. Pana in acest moment... E simptomatic si, pentru mine, concludent. Tara va vrea prosti. Urmati-va calea! Poate ca o lectura nu tocmai la indemana, Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei, de Erasmus din Rotterdam, i-ar face pe unii sa tresara. Macar... Quo vadis?
13
3
Hai sa ne intalnim pe retele sociale si sa identificam profesorii buni. Chiar daca Nu sunt de la aceeasi scoala. Pe net merge oricum.
13
2
Scoala romaneasca e inutila, depasita, fara sperante pentru viitor si produce numai roboti fara gandire sau analfabeti, una din cele doua variante.
10
10
copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri.
15
5
Majoritatea profesorilor sunt vai de pizda lor. Vin la ore si isi bat joc de noi cu copiute. Habar nu au ce predau. Cum scapam de acestia? Handicapatii acestia ne strica viitorul. Ajutoor!
17
18
Decat mult si prost mai bine mai putin si de calitate. Am trecut si eu prin scoli cu zeci si zeci de materii. Randamentul de asimilare este de maxim 30% dintr-o materie. In acest context sugerez reducerea numarului de materii inutile. Trei materii aprofundate sunt suficiente. Acestea vor fi insotite de ore de sport de creatie, practica, etc.
18
7
Sunt multe cadre dedicate,care stiu cum sa comunice cu aceasta generatie,stiu sa-i atraga spre cunoastere,spre studiu.Domina insa cei mediocrii,cei pusi pe capatuiala care manipuleaza asa incat sa aiba clienti la meditatii.Pe bani multi!Trebuie un ministru cu viziune,sa impuna respectarea statului de profesor,iar acestia sa-i respecte pe elevi.Copii nu mai vor materii inutile, ei vor sa invete ce le este folositor in viata, au personalitatea lor.Sunt iuti ai isteti, vor totul.."ieri"iar sistemul trebuie sa se adapteze.Tot.." ieri", numai asa va apare performanta.
15
8
Nu te mai obosi atat sa ma gasesti. Lasa adresa si te caut eu, barbatusule...
17
8
Sper ca ai scris cu VPN activ si de pe Tor. Altfel iti gasesc ip-ul si vin sa iti urez in gat si in cur. Fmm de partar, asteapta-ma.
5
28
Intre 2 rele, mai bine traiam cu Ciuma Rosie decat cu LuCOVID al 19-lea cel galben la fata. Ciuma tot mai avea tratament dar astia-s absolut mortali si la propriu si la figurat, fara leac. Vai de capul nostru cu asa conducatori pe cap...
25
18
Nu va obliga nimeni sa invatati, puteti matura strazile, sunt de ajuns 8 clase terminate cu media 5. Succes!
32
7
Aveti posibilitatea in aceasta perioada sa aflati cum predau diferiti profesori. Alegeti profesorii buni si dati flit la profesorii prosti. Doar asa va incepe reforma adevarata in invatamant. Faceti presiuni sa aveti acces doar la profesorii care stiu meserie. Restul sa si schimbe meseria. Agricultura are nevoie.
35
8
sluga este ma-ta aia sifilitica si buboasa, plina de paduchi care te-a fatat pe tine, un un limbric oligofren cretinoid, postac si mancator de kkt al pizdeilor!
4
28
mars ma auzi 20pagini mult
16
6
li s-a urcat democratia la cap. nu-si mai vad lungul nasului. nu vor sa cponduca ei, sugarii si ministerul educatiei. sa va fie rusine.
25
13
Daca nu acum,atunct cind? Cind vor fi deschise toate cafenelele si cluburile?Reprezentantii elevilor ar trebui sa se implice in realizarea unor platforme bune pt ca invatarea sa fie mai rapida si mai buna!Este un moment al inovarii si al acumularilor calitative in primul rind.Opozitia vesnica nu este productiva!
30
3
Oricum vor fi slugile Europei !
26
8
Ministerul invatamantului a trimis hartie la isj,uri ca nu este de acord cu cursurile online, pt ca nu toti copiii au acces la net. Le-au interzis cadrelor didactice sa predea online. I-au avertizat ca fac pe proprie raspundere si pot fi penalizati. Dar la tv spun altceva.
32
2
la o medie de 10 minute la o pagina, rezulta ca elevii astia au de scris vreo 3 ore si ceva. Nu le mai ramana timp de instagram, sau ce? Ca nu m-am prins.
45
14
elevilor, lasati vrajeala si puneti mana pe carte, faceti-va doctori ca uite ce spun comentacii ca astia o duc bine, luati spagi aveti salarii mari .... trai pe vatrai nu gluma!!! ha ha ha, ce dracu vret numai avocati, judecatori politisti si militari care au speciale si pensionari la 45 de ani...
36
13

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218