REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal între vecini din Coiciu, cu urmărire în trafic şi ameninţări

Scandal între vecini din Coiciu, cu urmărire în trafic şi ameninţări

Replica API 9 octombrie 2014 | 23:58 813

Boala românului: să se reclame la Poliţie şi la DNA!

Boala românului: să se reclame la Poliţie şi la DNA!

Şeful Serviciului Control Trafic Rutier (SCTR) din cadrul Primăriei Constanţa, Dan Baltag, este reclamat de un vecin cum că i-ar face zile amare şi l-ar ameninţa. În plus, Ionel Moise susţine că angajatul Primăriei s-ar folosi de relaţiile de serviciu în scop personal. De cealaltă parte, Dan Baltag a menţionat că la mijloc este vorba de un şantaj din partea lui Moise, pe numele căruia există o plângere pentru construcţii ilegale.

Potrivit lui Ionel Moise, vecin cu Dan Baltag în cartierul Coiciu, conflictul a început în urmă cu mai mulţi ani, dar s-a acutizat în ultima perioadă. Se pare că şeful Serviciului Control Trafic Rutier din cadrul Primăriei l-ar fi reclamat pe acesta pentru nişte construcţii ilegale şi de aici ar fi început circul, precum alte reclamaţii, urmăriri în trafic şi ameninţări. „Am depus 9 plângeri la Primărie şi nu mi s-a dat nici un răspuns. Prima dată, Dan Baltag, cu care stau gard în gard, m-a reclamat la Disciplina în Construcţii pentru nu ştiu ce construcţii ilegale. Au venit, au revenit, fără a avea vreun deviz, vreo hârtie, doar legitimaţiile. Apoi am fost reclamat că bag sezonişti. Au venit de la Garda Financiară, mi s-a spus că Baltag a făcut reclamaţia. Au verificat, au văzut că nu este aşa şi au plecat. Însă, cei de la Disciplina în Construcţii au tot revenit şi chiar au vrut să intre şi în casă. M-am interesat şi am aflat că fără o hârtie la mâna, un deviz ceva, nu au acest drept, motiv pentru care ultima oară nu i-am mai primit. Nu am construit nimic ilegal, este vorba de o renovare a casei. Dar Dan Baltag m-a ameninţat că o să văd eu, că-mi arată el mie”, a declarat, pentru „Replica”, vecinul angajatului Primăriei. Şi, de aici, au început urmăririle de genul „care pe care”. Ionel Moise şi-ar fi surprins vecinul în timp ce avea lucrătorii de la Confort Urban în curte, executându-i nişte lucrări de construcţii, dar s-a legat şi de faptul că maşina Poliţiei Locale stă numai în faţa porţii pe când cu maşina de serviciu ar circula soţia lui Baltag, cu diferite scopuri. „Când am văzut că are ce are cu mine, am zis să văd şi eu ce face el. Atunci am făcut poze când angajaţii de la Confort Urban îi lucrau în curte în timpul orelor de program, când soţia lui se ducea cu maşina Primăriei, la început era un Renault alb şi acum un Logan, să ia cereale de la Brick, să-şi ducă şi să-şi ia copilul de la şcoală. În plus, de la o vreme tot mă urmăreşte o maşină a Poliţiei Locale prin oraş. Am oprit de mai multe ori să văd ce vrea, dar demara în trombă. Mama e bolnavă, a fost în spital, are nevoie de linişte. Am zis că vând casa să pot scăpa, să stau linştit, dar, chiar şi aşa, să vadă lumea cu ce se ocupă el. Păi, e normal să-mi facă reclamaţii la Primărie, când el are poze pe Facebook cu angajaţii de acolo cu care este prieten şi merge la fotbal în timpul liber? Nu ştiu, să vină să mă controleze de la alt Serviciu, care nu are treabă cu el”, a mai spus Ionel Moise. Şi, după cum a spus, acesta a trimis mai multe poze pe adresa cotidianului „Replica” de Constanţa.

Dan Baltag: Este vorba despre un şantaj!

De cealaltă parte, Dan Baltag a precizat că este în conflict cu vecinul său din pricina unor plângeri, acesta spunându-i că va merge la presă dacă nu-şi retrage plângerile. „Nu prea ştiu despre ce este vorba. Într-adevăr, am făcut o sesizare referitoare la nişte construcţii pe care le-a ridicat vecinul nostru, cred că fără autorizaţie, urmează să fie verificate de către autorităţi şi el îmi tot spunea că are nişte imagini şi că le va da la presă dacă nu retrag plângerile. Este, pur şi simplu, un conflict, o neînţelegere cu privire la nişte probleme între vecini, pe care el încearcă să le rezolve prin altă modalitate, adică prin şantaj, iar eu nu sunt de acord. Însă, nu ştiu despre ce imagini este vorba, nu ştiu la ce se referă”, a declarat Dan Baltag, şeful Serviciului Control Trafic Rutier (SCTR) din cadrul Primăriei Constanţa. După ce i s-a adus la cunoştinţă despre faptul că mai mulţi lucrători din cadrul Confort Urban au fost fotografiaţi în timp ce se aflau în curte, Dan Baltag a afirmat: „Este posibil ca, la un moment dat, în perioada anterioară, să fi avut nişte oameni care executau nişte lucrări, dar nu ştiu dacă erau de la Confort Urban, dacă erau poate că se aflau în afara orelor de program, poate că avea doar hainele cu Confort Urban. Cât despre faptul că e urmărit în trafic sau că fac nu ştiu ce cu maşina de serviciu, totul pleacă de la faptul că am făcut o sesizare pentru construcţie fără autorizaţie. Până nu respectă legea şi îşi ia autorizaţie ce face? Mă urmăreşte pe mine pe stradă şi vă trimite fotografii. Eu cred că altfel se rezolvă problemele. Dacă este ceva în neregulă, să se sesizeze organele de anchetă, eu ştiu?”, a mai spus angajatul Primăriei Constanţa. În schimb, Ionel Moise a specificat că următorul pas este acela de a merge la DNA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ham mars de aici si botu jos politisti de jucarie, spagari inculti si mafioti, cata spaga ai mai shot si tantaru asta de Baltag.
0
0
Umbla pri orase si sunt unflati in pene de parca a fi buricul pamantului, politisti de jucarie, botu jos nu sus LA academia de Politie cum se spune pe aici si dupa comentati.
1
0
De dracu sa mai invetat Politia locala ca nu sunt buni de nimic, si sunt dotati mai bine ca Politia Romania, vreti stele pelalilor facetiva academi de Politie jegosilor, mafie cu uniforma a primarilor, uaaaaa hotilor.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367