REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDAL între VECINI, la HÂRȘOVA, din cauza… PORCILOR

SCANDAL între VECINI, la HÂRȘOVA, din cauza… PORCILOR

Replica API 2 august 2021 | 00:30 3477

Un hârșovean disperat de vecinul său face acuzații cu nemiluita, printre acestea fiind vizate și autoritățile. Care este motivul? Porcii din ograda vecinului. Fiind vară, iar temperaturile trec de 35 de grade în această perioadă, Nicolae N. își acuză vecinul că nu vrea să-și mute porcii în altă parte. Reporterii Replica au făcut investigații, însă se pare că vecinul nu are 20 de porci, așa cum s-a spus, ci doar cinci și ar respecta toate normele impuse de lege, după cum spun sursele noastre. Mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Un hârșovean, Nicolae N. a sesizat redacția Replica de Constanța, precizând că vecinul său îi face zile fripte. Mai exact, în Hârșova, pe strada Văratec, la numărul 4, locuiește V.D., care ar deține peste 20 de porci. Nicolae N. acuză că nu mai suportă mirosul și gălăgia iar autoritățile nu fac nimic.

„Nu știm ce să ne mai facem cu vecinul. Are peste 20 de porci și, acum că este vară, mirosul este insuportabil. Le-a făcut adăposturi fix lângă gardul vecinului meu și, dacă la mine miroase așa, imaginați-vă cum este la vecinul de lângă mine. Așa ceva nu se poate. Nimeni nu îi face nimic. El își bate joc de vecini. Am sunat și la Poliția Locală, au venit și nu i-au făcut nimic. Anul trecut, în vară, când aveam aceeași problemă cu mirosul am sunat și la DSV, a venit o echipă dar nu nu se știe dacă i-au făcut ceva”, ne-a declarat Nicolae N.

Apelul a fost făcut la DSP

Reporterii Replica au contactat Direcția Sanitar Veterinară, însă, ce să vezi, reclamația nu era făcută la ei ci la Direcția de Sănătate Publică Constanța (DSP). Reprezentantul DSP-ului ne-a confirmat faptul că au avut o astfel de sesizare iar o echipă a mers în teren, însă, totul a fost în regulă. „În urma sesizării, o echipă de inspectori s-a deplasat la adresa menționată însoțită de doi reprezentanți ai Poliției Locale Hârșova, constatând că la data și ora controlului, în gospodărie, animalele se aflau într-un spațiu special amenajat, adăpostul acestora era amplasat la limita exterioară a proprietății. Totodată, s-a notificat Primăria Orașului Hârșova pentru a monitoriza zona conform competențelor, astfel încât să nu se creeze disconfort vecinilor și să nu constituie pericol pentru sănătatea publică a comunității”, ne-a declarat reprezentantul DSP Constanța.

Primarul a trimis Poliția Locală în control

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, ne-a declarat că cetățeanul nu l-a informat de problemele pe care le are cu vecinul și că va trimite un echipaj de la Poliția Locală în control. „Cetățenii trebuie să vină la mine când au o problemă. Mereu am căutat și găsit soluții pentru cetățenii mei. Voi trimite o echipă în control pentru a vedea situația din teren”, ne-a declarat primarul.

Zis și făcut! Din informațiile noastre, în acest caz ar fi vorba doar de un conflict, „o râcă”, între vecini. Totodată, vecinul nu ar avea decât cinci porci ce sunt ținuți în adăposturi separate, curate, ce respectă condițiile impuse, așa cum este notat și în declarația reprezentantului DSP Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au fost vazuti niste porci la lac.
0
0
Adica se certau in primarie personalul platit din taxele aferente
0
0
Apelul a fost facut de PSD nu DSP si se refereau la cei din guvernare ca deja au in proiect legislativ sa nu mai creasca nimeni porci ca sant destui si la guvernare si in parlam.
4
0
Pai daca un bou are chef de reclamatii toate institutiile publice sunt puse pe drumuri. N-ar fi bine sa plateasca amenda boul pt faptul ca a mintit .. erau doar 5 porci tinuti in conditii igienice ..? Sa vezi ce potolit ar sta
4
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218