REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDAL la Băneasa! PSD acuză că se pun la cale „vânzări frauduloase”

SCANDAL la Băneasa! PSD acuză că se pun la cale „vânzări frauduloase”

Replica API 14 iunie 2016 | 00:00 1170

Pe final de mandat, liberalul Ion Marin a convocat Consiliul Local în şedinţă

Pe final de mandat, liberalul Ion Marin a convocat Consiliul Local în şedinţă

Ion Marin/ Eleonor Blăgan

Liberalul Ion Marin îşi încheie mandatul de primar. Guralivii consilieri de la PSD au reuşit să îl învingă pe acesta în alegerile din data de 5 iunie, iar cât de curând va fi va fi instalat în funcţie noul primar, pesedistul Paul Coliş, şi va fi constituit noul Consiliul Local al oraşului Băneasa. Până la acest moment, viitorul fost primar Marin a convocat o ultimă şedinţă de consiliu.

Pe ultima sută de metri, acuză din nou aleşii locali de la PSD, liberalul Ion Marin ar intenţiona să-şi pună la punct anumite chletuieli din mandatul său: „Vineri, 17 iunie, primarul PNL, aflat pe picior de plecare, a convocat o ultimă şedinţă de Consiliu Local la Băneasa. Şi pentru ca toate cifrele să dea bine la predarea mandatului, la loc de cinste stau proiectele de rectificare a bugetului local pentru 2016 şi modificarea planului anual al achiziţiilor publice pentru 2016”, reclamă social-democratul Eleonor Blăgan.

„Tot pe ordinea de zi figurează şi vânzarea frauduloasă a unor terenuri aparţinând domeniului public şi privat al oraşului Băneasa către persoane influente din localitate care au participat la campania electorală a lui Marin”, mai acuză Blăgan, care susţine că Nicolae Creţu, un apropiat al liberalului ar urma să primească în proprietate „un drum de acces public al locatarilor din blocul 11 către magaziile acestora din spatele blocului”! „Pe unde vor mai trece aceşti locatari spre magazii doar domnul Marin ştie.

Tot domnul Nicolae Creţu urmează să primească în proprietate şi un teren de 130 mp situat în strada Pescăruşilor nr. 15. Acest teren a fost ocupat abuziv de domnul Creţu acum 3 ani, cu acordul tacit al primarului Marin Ion, blocând astfel accesul către clădirea unde funcţiona grădiniţa din cartierul Cărpiniş. Din acel moment, clădirea a rămas fără acces dinspre domeniul public”, mai susţine Blăgan. Iar potrivit acestuia, în cadrul ultimei şedinţe de consiliu local din anul 2012(iunie 2012 pe mandatul fostului primar Gelu Iordache – n.r.), acelaşi Nicolae Creţu a cumpărat un teren aparţinând domeniului public al oraşului Băneasa, „teren unde avea edificată o terasă pentru barul pe care îl deţine în localitate”, indică Blăgan.

Tot pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, la capitolul vânzări ar mai figura şi două terenuri: unul situate în strada Trandafirilor nr. 148 şi unul în strada Florilor nr 5, de 178 mp, respectiv 228 mp. „Biroul Permanent al Organizaţiei Locale a PSD Băneasa transmite că, dacă aceste vânzări vor avea loc, la prima şedinţă a noului Consiliu Local, consilierii locali PSD nu vor aproba procesul verbal al ultimei şedinţe de consiliu local convocate de către Marin Ion”, conchide Blăgan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367