REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDAL la Cherhanaua din Vama Veche. Inspectorii OPC au găsit DEZASTRU

SCANDAL la Cherhanaua din Vama Veche. Inspectorii OPC au găsit DEZASTRU

Replica API 30 mai 2017 | 00:22 1548

Inspectorii de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului au mers în control marți, 30 mai, la Cherhanaua din Vama Veche, unde mizeria crasă și produsele depozitate necorespunzător au fost la ordinea zilei.

Controlul a fost unul operativ, având ca obiectiv pregătirea pentru minivacanță. Comisarii și-au dorit identificarea alături de comercianți a unor măsuri de remediere a deficienţelor. Acest lucru nu a fost însă posibil. Peștele la Cherhana se afla în stare de avansată degradare, produsul fiind cu potențial periculos, iar spațiile de depozitare - în stare jalnică. La fața locului au fost chemate și organele de poliție. De asemenea, s-au prezentat și reprezentanții Poliției Economice pentru că reprezentanții localului au obstrucționat controlul.

Cherhanaua este deţinută de SC Pescanav Serv SRL, administratorul fiind Mihai Manole.

Pe timpul verifcarilor au fost constatate următoarele :

- preparate culinare, respectiv icre de crap preparate, 35,8 kg. păstrate în frigider fără să fie etichetate cu data preparării așa încât să se poată stabili prospețimea acestora. Spațiul frigorific respectiv nu avea grafic de înregistrare a temperaturii, neputându-se stabili condițiile de temperatură la care a fost păstrat preparatul culinar;

- 24,8 kg pește refrigerat diferite specii și 551 kg peste congelat diferite specii, nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilității minimale, produsele fiind potențial periculoase. Peștele refrigerat era păstrat în zona bucătăriei în recipiente de plastic cu urme de gheață.

- 13 kg icre de crap crude și sărate nu erau însoțite de etichete cu elemente de identificare și caracterizare din care să reiasă încadrarea în data durabilităii minimale, fiind produs potențial periculos ;

- 299 kg pește diferite specii avea eticheta cu elemente de identificare și caracterizare în limba bulgară, nefiind traduse informațiile și în limba română.

- În blocul alimentar se utiliza un mijloc de măsurare (cântar) fără să se poată prezenta buletinul de verificare metrologică a acestuia ;

- Conform documentelor prezentate la data şi ora controlului s-a constatat că ultima operaţiune de dezinsecţie, dezinfecţie a fost efectuată în data de 01.08.2014.

Ca urmare a deficienţelor constatate pe timpul acţiunii de control s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 18.000 lei şi s-a dispus măsură de interzicere a utilizării în circuitul de servire al consumatorilor a cantităţii de 35,8 kg icre preparate şi s-a interzis definitiv de la utilizare în prestarea de servicii a cantităţii de 575,8 kg peste congelat şi refrigerat şi 13 kg icre crap crude sărate.

S-au oprit temporar de la utilizare în prestarea de servicii de alimentaţie publică a 299 kg peşte de origine Bulgaria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asemenea controale dar cu inchidere pe 3-6 luni unitatea si a administartorului '' cativa ANI'' ar trebui sa fie zilnice pe tot litoralul nostru. Toti Patronii dau TUNUL in cele 3 luni de vara. NU le pasa de sanatatea noastra si a copiilor nostri. RUSINE !! OPC ul ar trebui sa lucreze FARA MILA !!!
1
3
Peste de impute de la cap dar se CURATA de la coada! intelegeti...
0
1
Sa se continue la toate pescariile si la cele PSDiste
3
3
Strategie de 2 lei marca OPC. Ca in fiecare an se arunca buzduganul, ca sa le-o bage in cwr agentului economic, dupa care vin detasatii din alte judete si mananca moca toata vara. Sa ma contrazica cineva...
5
3
JAVRE DE OAMENI SUNTETI NU VA MAI AJUNG BANI NENOROCITILOR DUCEAVATI LA PUSCARIE CU 40 IN CAMERA ACOLO NUMAI SUNTETI VOI TARI
0
4
asa va trebuie chitrelor.bagati bani in masini si fite.da un frigider sau o masina de vase nu luati.fraier sint aia de halesc mizeriile de acolo.toti gabori halesc pe protocol de la manole.o sa va dea cacat pe plita intr-o zi si voi boilor o sa va lingeti pe degete.
3
3
voastra...dupa ce am mancat la voi m a mancat in cur oxiorii vre o trei luni.Jegosilor ...
1
2
Peste tot este dezastru si ne intrebam de ce oare atatea boli; pai toti nemernici sant pusi pe capatuiala, poate merge si azi ca si ieri ca de o luna nu a trecut nimeni pe la noi ! Asta este lozinca cretinilor !
5
2
Bulangiilor!Secretu este urmatoru:daca pestele nu are viermi atunci nu este bun,rapanele daca nu put voi nu le haliti!am uitat!daca va spalam farfuriile cu detergent atunci nu mai au luciu!bai!noisintem circiuma de hipsteri!
5
3
Fraiericilor!Abia acum v-ati prins de ce va cacati pe voi pe drumul de intoarcere de pe litoral!asa va trebuie!Ca sa isi ia Manole BMW!
8
2
Cherhanaua lui Gigi Blau!
2
2
Cherhanaua lui Balau, Macovei si Manole?
10
1
Cherhanaua e construita pe drumul costier. Inainte treceai cu masina pe acolo, acum e restaurant.
14
2
Pregateau Surstromming pentru fraieri. Ce stie taranul ce e sofranul ...
12
1
de ce nu dati nume?sa spuneti cherhanaua este a lui etc,oricum sper sa va convingeti inca o data la cine mancati si ii faceti sa se creada mari patroni! inchisa fratilor sa i usture sa stie sa ne respecte nu sa ti bata joc! inchisa acum pe tot sezonul sa vezi cum gasesti bec apoi! de la vama la bulgari sunt 15km si mergeti si mancati ceva ok nu in mizeria asta! rusine imi este scarba!
16
3
Dar n-a murit nimeni,ce-i cu atatea controale?turistij au devenit imuni la cate mancaruri alterate au bagat in stomac,acum,no problem!
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367