REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal la Eforie Sud. Un bărbat s-a trezit baricadat în propria curte: "Nu-mi rămâne decât să mă omor!"

Scandal la Eforie Sud. Un bărbat s-a trezit baricadat în propria curte: "Nu-mi rămâne decât să mă omor!"

Replica API 12 mai 2014 | 00:00 362

Aleea de servitute a devenit proprietate privată

Aleea de servitute a devenit proprietate privată

Demolare cu scandal, la Eforie Sud. Un sexagenar s-a trezit baricadat în propria curte după ce vecinii lui i-au îngrădit accesul la aleea de servitute ce duce spre locuinţa acestuia. Nici măcar poliţia nu a reuşit să liniştească apele, iar bărbatul a ajuns la limita puterilor. "Nu-mi rămâne decât să mă sinucid", a spus Septar Musin. Pentru a intra în propria casă, bătrânul a cerut voie altor vecini ce desfăşoară activităţi de campare, pentru a pătrunde pe domeniul lor.

Aleea de servitute reprezintă mărul discordiei dintre două familii din Eforie Nord. Septar Musin, în vârstă de 60 de ani, nu mai poate ajunge din stradă în curtea proprie pentru că, duminică, în jurul prânzului, vecinii săi i-au îngrădit accesul la aleea ce duce spre casa lui, situată pe strada Ion Vodă cel Cumplit, numărul 35. "E deosebită problema mea. În anul 1997 am cumpărat acest imobil în care locuiesc, de la Primărie. S-au făcut măsurători, s-au întocmit planuri de urbanism şi mi-a fost inclusă şi această alee fără de care n-aş putea să intru în casă. M-am servit de această potecă din 1970, de când m-am mutat cu chirie aici", ne-a povestit Septar Musin. Care este motivul pentru care s-a trezit prizonier în propria locuinţă? " Cei de la RAJA au schimbat conductele, aşa că a trebuit să-mi trag apa în curte. Am făcut săpături pe acea alee şi, deodată, m-am trezit că vecinul m-a reclamat la poliţie. Mi-a demolat gardul, mi-a scos ţăruşii şi mi-a blocat accesul în curte. Mi-a pus un placaj, astfel că eu nu mai pot ieşi sau intra în curte. Toate bunurile mele au rămas, practic, la ei. Nu mai am acces la gunoi, la apă, la apometru. Au spus că acea potecă este proprietatea lor. Timp de 15 ani de zile nu au avut această proprietate", s-a plâns bărbatul.

Poliţia, chemată să întocmească dosar de cercetare penală

Vecinii "binevoitori" au chemat poliţia, iar sexagenarul s-a ales cu o plângere penală pentru că a pătruns pe proprietate privată, încercând să demoleze gardul, deşi, menţionăm încă o dată, aleea de servitute este folosită de către Musin şi familia lui din anul 1970 şi cu ştiinţa şi acordul scris al Primăriei. "Este abuz la distrugere. Eu ce fac acum? Pătrund în curţile oamenilor ca să pot să ajung în casa mea. Nu-mi rămâne decât să mă sinucid. Sunt bolnav, am făcut trei infarcturi până acum. Dacă mi se face rău, ambulanţa nu are pe unde să mă scoată", a mai spus Septar Musin. Poliţiştii nu l-au putut ajuta pentru că, spun ei, vecinii sunt proprietarii aleii. "Ce să facem? Vecinii spun că această alee este proprietatea lor, nu avem cum să-l ajutăm", ne-a declarat un agent de poliţie din cadrul Secţiei de la Eforie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367