REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDAL la Liceul Traian: părinţii sunt revoltaţi că directorul vrea să mute elevii de gimnaziu la altă şcoală

SCANDAL la Liceul Traian: părinţii sunt revoltaţi că directorul vrea să mute elevii de gimnaziu la altă şcoală

Replica API 17 ianuarie 2015 | 23:28 2624

Părinţii sunt revoltaţi, directorul spune că nu-i va muta mâine

Părinţii sunt revoltaţi, directorul spune că nu-i va muta mâine

Liceul Traian se extinde! Clasele gimnaziale vor fi mutate la o altă unitate şcolară, respectiv Şcoala 11. Deocamdată, proiectul este în fază de discuţie, însă directorul anunţă că, dacă toţi factorii sociali sunt de acord, atunci, în viitorul apropiat, elevii claselor gimnaziale, dar şi profesorii lor, se vor muta în altă clădire.

Deşi a fost doar o discuţie în Consiliul profesoral, faptul că directorul unităţii şcolare îşi doreşte extinderea liceului Traian prin transferul unor clase gimnaziale la altă unitate şcolară din oraş, a ajuns şi la urechile părinţilor. Aceştia sunt nemulţumiţi că minorii vor fi nevoiţi să studieze în alt spaţiu. Constantin Caracoti, directorul Liceului Traian, îi linişteşte pe părinţi şi spune că nu le mută copiii... mâine! Totul este în stadiu de proiect şi că mai sunt mulţi paşi de parcurşi până când se va concretiza. În schimb, va demara o anchetă pentru a constata ce cadru didactic din liceul s-a dus cu vorba. „Nu s-a discutat acest aspect. Deocamdată suntem în faza de discuţii. Nu ştiu cine i-a înştiinţat pe părinţi, elevi. Eu, ca director, nu am înştiinţat pe nimeni. Nu ştiu ce diriginte sau profesor a făcut asta, dar voi verifica. A făcut o mare gafă, acela nu e cadru didactic, e un om care-şi bârfeşte unitatea şcolară. Se ia în calcul acest lucru, dar este o discuţie, deocamdată. Vrem să ne extindem pentru că nu mai avem spaţiu. Liceul Traian a ajuns un liceu de elită, unde elevii doresc să vină să studieze. Clădirea este veche, construită, la momentul respectiv, pentru un Liceu tehnologic, iar la ora actuală spaţiul nu ne mai ajunge pentru că avem laboratoare de fizică, chimie, bilogie, geografie, limbi moderne şi informatică. Toate aceste laboratoare sunt ocupate cu clase. Ele trebuie să fie libere pentru ca elevii să-şi desfăşoare activitatea acolo. Vrem să ne extindem. Asta nu înseamnă că o facem mâine”, ne-a declarat Constantin Caracoti. „Vrem să devenim colegiu, suntem un liceu mare, nu ne mai ajunge spaţiul. Eu nu am spus că se vor muta. Am discutat în Consiliul profesoral, ieri (n.red. miercuri), l-am consultat. Totul se face cu consultarea tuturor factorilor sociali implicaţi. Voi discuta cu Asociaţia părinţilor din Liceul Traian, voi discuta şi la cealaltă unitate şcolară (n.red. Şcoala 11), voi discuta şi în Consiliul de Administraţie şi abia atunci se va lua o decizie, dacă este bună sau nu. Dacă părinţii nu sunt de acord, nu ne vom muta. Părinţii au un rol important în această situaţie”, a mai continuat Caracoti. Întrebat dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a fost înştiinţat de aceste planuri de viitor şi dacă conducerea este de acord, Caracoti a replicat: „Nimeni nu este de acord cu acest lucru, deocamdată, sau este împotriva acestui lucru. Discutăm cu toţi factorii sociali şi atunci vom anunţa ISJ”. „Generalul” ISJ, Răducu Popescu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stati linistit ca toti sunt o apa si un pamant . Si Enculescu profesoara de lb. romana suge pula directorului pentru post.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218