REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scandal la Mangalia! Licitația pentru minicare a fost anulată, după ce Marian Mocea a semnalat nereguli

Scandal la Mangalia! Licitația pentru minicare a fost anulată, după ce Marian Mocea a semnalat nereguli

Replica API 2 iunie 2022 | 23:59 7532

Concesionarea serviciului de transport de agrement în stațiunile turistice din sudul litoralului, pe ruta Saturn-Olimp, reprezintă miza dintre două firme și Primăria Mangalia, organizatoarea licitației. Una dintre acestea, Litoral Sud 8899, este deținută Marian Mocea, un cunoscut afacerist din sudul litoralului. Mocea a fost, de-a lungul timpului, implicat în mai multe afaceri în toate staţiunile din sudul litoralului, dar şi în oraşul său natal, Roşiori de Vede. Iar acum, vrea să pună mână mâna pe transportul de agrement. După ce a pierdut contractul, Mocea a semnalat nereguli în urma licitației, reușind, astfel, să anuleze procedura.

Se repetă istoria?!

Transportul de agrement ajunge din nou, în atenția opiniei publice, după ce Mangalia a fost la un pas să fie falimentată de două firme care au participat la licitație, în 2007. A urmat un lung șir de procese, care s-a lăsat cu executări silite pentru acoperirea prejudiciilor.

Mai multe, puteți citiAICI.

Acum, parcă se repetă istoria! Primăria nu contractat serviciul nici până astăzi, deși ar fi trebuit să fie introdus pe 1 mai, potrivit documentului pus în dezbatere de Primăria Mangalia, lunile trecute.

Vorbim despre transportul a turiștilor, și nu numai, în interiorul stațiunilor turistice din sudul litoralului Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Olimp, cu un număr de 6 minicare şi 2 de rezervă.

Litoral SUD M 8899, din Roșiorii de Vede, înființată în 2018, și deținută de controversatul Marian Mocea, a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar acțiunea i-a fost admisă.

Semn că au fost găsite nereguli cu privire la modul în care s-a desfășurat procedura. Consiliul Contestațiilor a obligat, recent, Primăria Mangalia, la reluarea procedurii de achiziţie publică, prin reevaluarea ofertelor depuse de Litoral Sud M 8899 și de Ariel M.L.A. S.R.L., sub aspectele reclamate și a căror temeinicie a fost reținută de Consiliu în considerentele expuse, cu respectarea întocmai a documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind concesiunile.

Potrivit informațiilor noastre, Ariel M.L. ar fi câștigat licitația. Firma este din Constanța, deținută de Constantin Moise și a avut, anul trecut, un profit de 42.422 lei. Cel mai probabil, și de data aceasta se va ajunge în instanță.

Primăria Mangalia, executată silit din cauza licitației de pe vremea lui Tusac

Așa cum am arătat și mai sus, Primăria Mangalia a fost la un pas de faliment din pricina unei licitație, organizată în 2007, și care era legată de minicare. A urmat un lung șir de procese, care s-a lăsat cu executări silite pentru acoperirea prejudiciilor.

Dar, haideți să ne reamintim, pe scurt, cum au stat lucrurile!

După ce a venit la Primăria, Cristian Radu s-a ”pricopsit” cu greaua „moştenire“ lăsată de unul dintre foştii edili, respectiv Claudiu Tusac. În 2007, la licitaţia pentru minicare s-au înscris patru societăţi comerciale: R&MM Co SRL , Fill I Com SRL, Erdan Import Export SRL şi Mini Tours 2003 SRL. În urma analizei documentaţiilor depuse de ofertanţi, R&MM Co SRL a ieşit câştigătoare. Fill I Com şi Erdan Import Export SRL au deschis acţiune în instanţă.

În 2010, instanţa a impus continuarea procedurii de licitaţie, acest lucru nu s-a întâmplat, iar un an mai târziu, firmele cereau, tot în instanță, despăgubiri. În 2012, au obținut definitiv plata, de către CL și Primăria Mangalia, a sumei de 1.907.482 lei către SC Fill I Com SRL şi a sumei de 750.471 către Erdan Import Export SRL. Au urmat somații peste somații de la executorul judecătoresc pentru plata respectivelor sume de bani, dar şi a cheltuielilor de executare, dar multiple căi extraordinare de atac, cereri de revizuire și o contestație în anulare, contestații la executare formulate de primărie, toate acestea fiind respinse ca inadmisibile sau nefondate.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa iti vina rindu domnu !
0
0
Un t***n escroc de meserie dintr-in colt de tara orasul Rosiori face ce vrea pe litoralul romanesc de peste 30 de ani.Culmea e ca nimeni nu i se poate opune.
0
1
Marshhh la tine acasa
0
0
Un nou articol cu si despre Mangalia. Mi re la Pa s cal de ce pui ghilimele la cuvintele pricopsit si mostenire? Ca si cum nu este asa.tu detaliezi in articol ce s a intamplat pe vremea lu tusac dar in acelasi timp folosesti ghilimelele ca si cum sunt chestii inventate. Nu mai am asteptari de la tine in ceea ce priveste deontologia ca am auzit ca te a cumparat Murad dar macar foloseste ti un pic creierul ca te faci de ras si mai tare
0
0
a reusit sa tiganifice neptunul,sa arate ca in rosiorii de vede.tiribombe,kitschuri,mirlanei tiganeli.Cu ajutorul primarilor inculti spagari drujbari,iorgus agricultura,radu politie pitziponc!
1
0
Astia-s oameni de afaceri?Se vede dupa poza ca umbla cu c****a vopsita
0
0
Minicaru cu freshparu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218