REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scandal la Mihai Viteazu: Rezervaţia "Delta Dunării", acuzată că fură 3 mii de hectare aparţinând comunei

Scandal la Mihai Viteazu: Rezervaţia "Delta Dunării", acuzată că fură 3 mii de hectare aparţinând comunei

Replica API 21 ianuarie 2013 | 00:00 167

Prefectul judeţului Constanţa alertează autorităţile

Prefectul judeţului Constanţa alertează autorităţile

Oamenii din comuna Mihai Viteazu sunt foarte nemulţumiţi. Cei mai mulţi se ocupă cu creşterea animalelor şi riscă în curând să nu mai aibă unde să le ducă la păscut. Administraţia Rezervaţiei "Biosfera Delta Dunării" vrea ca alte 3000 de hectare să facă parte din aria protejată, terenurile fiind aflate pe raza comunei Mihai Viteazu, în dreptul localităţii Sinoe. Se pare că Rezervaţia "Biosfera Delta Dunării" a bătut chiar ţăruşii, trasând limitele împrejmuitoare, fără a cere permisiunea nimănui, fără a se consulta măcar cu primarii localităţilor care se află în apropierea zonei respective sau cu locuitorii acestora.

Duminică, 20 ianuarie, a.c., a avut loc în Mihai Viteazu o adunare cetăţenească la care au participat locuitori ai comunei, reprezentanţi ai Rezervaţiei "Biosfera Delta Dunării", Eugen Bola, prefectul Constanţei, George Dragomir, deputat, primarii comunelor Mihai Viteazu, Săcele, Histria, Corbu, precum şi primarii unor comune tulcene. În momentul în care reprezentanţii Rezervaţiei "Biosfera Delta Dunării" şi-au început expunerea, toţi primarii invitaţi s-au ridicat şi au plecat de la adunare, nedorind să asculte mai mult. "Am participat la o adunare cetăţenească în comuna Mihai Viteazu, unde Rezervaţia "Biosfera Delta Dunării" a vrut să ia o decizie de extindere a rezervaţiei cu peste 3000 de hectare pe proprietatea comunei Mihai Viteazu, în dreptul localităţii Sinoe. Primarii comunelor Mihai Viteazu, Săcele, Histria, Corbu, şi primarii unor comune tulcene, care au fost invitaţi la adunare, nici nu au vrut să audă şi s-au ridicat imediat şi au plecat. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi. În comuna Mihai Viteazu, localnicii se ocupă şi cu agricultura, dar majoritatea sunt crescători de animale. Şi aşa le-au fost luate 1200 de hectare în zona Grindul Lupilor. Dacă rezervaţia ar prelua terenul, acesta ar fi considerat zonă protejată, iar proprietarii de drept ar rămâne în imposibilitatea de a-l exploata. Comuna ar fi anihilată din punct de vedere economic. Se pare, nu sunt sigur, dar am auzit că reprezentanţii Rezervaţiei "Biosfera Delta Dunării" au bătut deja ţăruşii pentru a împrejmui noile limite ale terenului aflat în proprietatea lor. Acest lucru este inadmisibil! Nu este de mirare că oamenii sunt foarte nemulţumiţi, că pluteşte o stare de tensiune. Oamenii au vrut chiar să blocheze drumul. George Dragomir, deputat pe colegiul respectiv şi preşedintele filialei PNL Constanţa, a promis că va aduce la cunoştinţă aceste lucruri grupului de parlamentari constănţeni, iar eu, în calitate de reprezentant al Guvernului, voi alerta autorităţile abilitate", a declarat, pentru "Replica", Eugen Bola, prefectul Constanţei.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218