REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCANDAL la Muzeul de Istorie! Un COPIL şi-a DISTRUS GURA în sforile care înconjoară CLĂDIREA! Video

SCANDAL la Muzeul de Istorie! Un COPIL şi-a DISTRUS GURA în sforile care înconjoară CLĂDIREA! Video

Replica API 14 mai 2021 | 00:31 4929

Un eveniment nefericit şi neprevăzut a avut loc în Piaţa Ovidiu, în faţa Muzeului de Istorie. Un copil, în timp ce se juca cu mingea, a avut ghinionul de a se lovi în sfoara care împrejmuieşte partea din faţă a muzeului, ajungând la spital cu gura distrusă, necesitând o intervenţie de urgenţă. Părinţii acestuia sunt revoltaţi, iar reprezentanţii Muzeului de Istorie susţin că nu au primit autorizaţie pentru a împrejmui corespunzător zona, aşa că au făcut ce au putut pentru a-i ţine pe cetăţeni departe de zidurile clădirii de pe care cade tencuiala.

"Copilul a alergat şi i-a intrat sfoara în gură, l-a făcut praf"

Muzeul de Istorie din Piaţa Ovidiu face subiectul unui scandal, zilele acestea. Părinţii unui copil acuză conducerea de neglijenţă şi susţin că din cauza modului necorespunzător în care a fost împrejmuită clădirea, aflată în stare de degradare, minorul a ajuns la spital, sâmbătă, 8 mai. “Erau mai mulţi copii care se jucau cu mingea în faţa muzeului. Mingea a trecut pe sub sfoara aceasta care înconjoară partea din faţă a muzeului. Copilul a alergat şi i-a intrat sfoara în gură, l-a făcut praf. L-am dus la spital, bani cheltuiţi, l-au cusut. În weekend este balamuc aici, e plin de copii. Întâmplarea a avut loc sâmbătă la ora 19:00. Au făcut referat, dar nu a venit nimeni să rezolve problema. Vreau să îşi asume greşeala. Luaţi bandă, semnalizaţi corespunzător. Am sunat seara la paznic, am cerut numărul administratorului care ar fi transmis să plec cu copilul acasă şi că ar fi trebuit să îl păzesc. Acum am fost zilnic cu copilul la spital să-l cureţe, să-l verifice. Mă aşteptam să-şi ceară scuze, să semnalizeze corespunzător zona nu cu sforă şi cu sârmă galvanizată. Se face o săptămână şi nimic nu s-a schimbat aici”, a transmis, pentru Replica, tatăl copilului care s-a accidentat în sfoara ce înconjoară partea din faţă a muzeului.

“Am împrejmuit cum am putut pentru a nu primi amendă. Ar trebui ÎNCHISĂ toată PIAȚA!”

Pe de altă parte, administratorul Muzeului de Istorie a precizat, pentru Replica, faptul că zona este împrejmuită pentru că de pe acoperişul clădirii cad ţiglele și tencuiala. “Procesul de restaurare se desfăşoară greoi, nu am primit autorizaţie de la Confort Urban pentru a pune un gard. Am împrejmuit cum am putut pentru a nu primi amendă. Au fost mai multe intervenţii ale pompierilor pentru ţigla de sus, este insuficient ce am făcut. Ar fi trebuit să închidem toată piaţa. Rolele de bandă pentru semnalizare ar trebui să ajungă zilele acestea. Luni dimineaţă am făcut referatul, când primim banda, o vom înlocui. Muzeul a fost câştigat la licitaţie de o firmă care nu a depus proiectul tehnic aşa că s-a anulat toată lucrarea de restaurare. Se va relua, acum nu e niciun şantier”, a precizat administratorul Muzeului de Istorie.

Poliţia Locală se va ocupa de caz

Joi, 13 mai, la faţa locului a sosit şi un echipaj al Poliţiei Locale care a preluat sesizarea, urmând să stabilească cum s-a petrecut nefericitul eveniment.

Precizăm că pe zidurile exterioare ale Muzeului de Istorie au fost puse afişe în care este precizat următorul lucru: “Atenţie! Cade tencuiala!”. Tot pentru reporterii Replica, directorul Muzeului de Istorie, Aurel Mototolea, a explicat că sforile au fost puse pentru protecţie.

“Este o situaţie despre care am auzit. Eu sunt plecat din localitate. Acele sfori au fost puse pentru protecţie. Cade ţigla, dacă nu le-am fi pus ar şi fost mai rău. Momentan nu am toate datele, colegii mi-au transmis problema. Părinţii ar putea face o cerere scrisă şi le voi da răspunsul, dar trebuie să mă interesez. Totuşi, evenimentul a avut loc sâmbătă, astăzi e joi..”, a mai transmis directorul muzeului.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pfff ce trauma pe copil . Daca la un om mare , tampesti de durere , sa-ti spargi dintii . Iar de mamicuta , este tipic noua generatie : alti sunt de vina si au numai drepturi . Frate , toata lumea cere imposibilu de la alti !! Daca era gard mare si cadea peste copil , era nasol , cu sfoare este nasol . Am ajuns extrem de exigenti si rai fata de alti , dar autocritica nu exista ? Lasati in pui mei telefoanele cand : conduceti , treceti strada , stati cu copii la joaca . Inca o data , oribila durere la propriu , pentru copil .
5
0
Cei mai multi parinti din ziua de azi sunt niste imbecili care nu ar trebui sa aiba voie sa se reproduca! Iar plozii lor sunt si mai imbecili!
13
3
Parintii copilului sunt niste idioti. Merg cu copii dar ei stau la taclale si copii alearga de zor pe strazi.
12
0
sunt gradini imprezmuite cu sarma ghimpata, aia da tarani
5
0
drogatul a luat sfoara in bot!
2
5
Cu banii aruncati pe inlocuirea a sute de mii de orduri se facea un muzeu nou ! Banul public se fura usor,pun borduri si la pistele de biciclete
13
0
MUYE Fagabou muye psd. In orice tzara normala semnalizarea este lege
16
12
Bani cheltuiti? Asta era problema ?
10
1
Daca ai copil nu inseamna ca trebuie sa traiesti din pensie alimentara. Stai in parc pe banca ca o vaca si copilul nesupravegheat se accidenteaza.
47
9
Mama facea tik-tok
39
8
copilul daca lovea o masina nenorocea soferul!!!
31
5
Astfel de sfori se folosesc in toata lumea. Piata Ovidiu nu e teren de fotbal. Muzeul n-are nici o vina ca astia mici din ziua de azi n-au nici un pic de spirit de conservare. Parintii sunt revoltati.... Pe bune? Si ce doriti, de fapt? Despagubiri de 2 milioane de euro? Directorul muzeului sa intre in puscarie? Stati p-aproape ca va iese pasenta. Cand o zbura porcu'.
59
7
Directorul Colesniuc stie mai bine ce face a pus sfoara sa cada vina pe Mototolitu si ala de la PLUS care vrea sa ii ia locul
9
9
Dar parintii unde erau? Nu care cumva trebuia sa-l supravegheze?
40
6
Este de vina!
20
2
eh se mai intampla...
9
7
Nu vad unde e problema
10
9
Inseamna ca asa i ai educat. Sa nu te asculte
33
7
Parintii sunt revoltati? Ce gluma buna
46
6
Parintii ce fac stau cu ochii in telefoane ?
53
8
Voi care comentati , siguranta nu aveti copii . In primul rand, nu ai cum sa stai Cu copilul legat de tine . Din momentul in care incep sa mearga , e haos. Mergi tu in parc cu un copil de 3-4 ani sa vezi atunci ce poti sa faci cum poti sa l ti legat de tine ! Da, adevarat , mama trebuie sa faca cumva sa l tina la dinstanta de locul ala . Dar in general este imposibil sa legi copilul de tine
17
64
Da ma-sa ce mortii ei pazeste cand iese cu fii-su la plimbare ? Pana si de un caine ai grija si te uiti dupa el cand il scoti afara. Data viitoare o sa cada naiba intr-un canal. Sper sa nu se duca niciodata cu familia la munte. Cade saracu in gol de pe vreo stanca in timp ce ma-se se uite dupa avioane..
56
10
Asa sunt eu rupt in gura. Ma impiedic si cad si e vina altcuiva
36
8
Si eu sunt revoltat ca iti lasi copilul sa se apropie de o cladire in stare de degradare, ei stau pe facebook si progeniturile pe talentul lor, apropo piateta ovidiu nu e loc de joaca si nici teren de fotbal bai revoltatule, pardon avortatule!
70
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614