REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Scandal la Năvodari şi mărturii mincinoase de la o delimitare de teren

Scandal la Năvodari şi mărturii mincinoase de la o delimitare de teren

Replica API 7 august 2014 | 00:00 1161

De la dosar civil, la cercetare penală

De la dosar civil, la cercetare penală

Scandal la Năvodari între mai multe persoane, care se plimbă prin sălile de judecată de ceva vreme într-un dosar civil, care acum a căpătat iz penal. Vorbim despre Nicolae Iliescu, de 32 de ani şi Robert Iulian Manole, de 40 de ani, primul fiind cercetat acum pentru mărturie mincinoasă. La mijloc ar fi vorba de delimitarea unui teren, Robert Iulian Manole reclamând mai multe persoane că i-ar fi luat 4 metri din suprafaţa lui pentru construcţia unei magazii.

Dosarul este pe rolul Judecătoriei Constanţa încă din anul 2012, după care au fost mai multe disjungeri, dar şi recursuri pe la Tribunal. Potrivit portalului instanţelor, la mijloc ar fi vorba despre delimitarea terenurilor pe care sunt amplasate locuinţele celor doi, pârâţii Iliescu Nicolae şi Iliescu Ioan alocându-şi 4 metri pătraţi, unde au construit o magazie. Pe 20 decembrie 2013, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis să anuleze contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1988/18.09.2012 la BNP Săcăleanu Mariea încheiat între pârâtul Amet Iaşar, în calitate de vânzător şi pârâtul Iliescu Nicolae, în calitate de cumpărător şi a admis acţiunea în revendicare formulată de Robert Iulian Manole. "Obligă pârâtul Toma Ion să lase în deplină proprietate şi posesie reclamantului suprafaţa de 4 mp, astfel cum a fost identificată în anexa nr. 2 al raportului de expertiză întocmit în cauză de expert Grădinaru Aliona. Obligă pârâtul Toma Ion să desfiinţeze magazia edificată pe aleea de acces (10 mp) şi proprietatea reclamantului (4 mp). Stabileşte linia de hotar dintre proprietatea reclamantului şi proprietatea pârâţilor Iliescu Nicolae şi Iliescu Ioan pe linia de demarcaţie desemnată prin punctele A-B-C astfel cum este trasată în anexa nr. 3 la raportul de expertiză întocmit în cauză de expert Grădinaru Aliona. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâtul Iliescu Nicolae ca neîntemeiată", potrivit portalului instanţelor. Nicolae Iliescu a depus recurs, dar pe 27 mai anul curent a fost respins. Însă procesele au continuat, fiind înregistrat şi unul cu obiectul "servitute", Robert Iulian Manole având calitatea de pârât, următorul termen fiind stabilit pentru 22 august anul curent. În tot acest tăvălug, se pare că Nicolae Iliescu, care era ba parte în dosar, ba martor, şi-a cam schimbat declaraţiile, acum fiind acuzat de mărturie mincinoasă. "Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă pe I. Nicolae, de 32 ani, din Năvodari. Cel în cauză, având calitatea de martor într-un dosar civil, a depus mărturie mincinoasă faţă de M. Robert Iulian, de 40 ani, din Năvodari, care avea calitatea de reclamant într-un dosar", au specificat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218