REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Scandal la şedinţa de consiliu. Protestatarii au fost făcuţi penibili de Georgescu, primarul consideră că au dreptate

Scandal la şedinţa de consiliu. Protestatarii au fost făcuţi penibili de Georgescu, primarul consideră că au dreptate

Replica API 28 noiembrie 2015 | 00:18 224

„Catastrofe sunteţi toţi! Aţi nenorocit oraşul!”

„Catastrofe sunteţi toţi! Aţi nenorocit oraşul!”

Şedinţa Consiliului Local de vineri a debutat cu un scandal, după ce un grup de protestatari a venit în faţa aleşilor cu un mesaj despre victimele din restaurantul Beirut. „În Bucureşti, şi-au dat demisia un primar, miniştri, după Colectiv! La Constanţa, nimeni nu e vinovat. Cineva trebuie să răspundă pentru cazul ăsta nenorocit! Cine dă autorizaţiile de urbanism, de construcţie? Nimeni nu răspunde din primărie pentru ce s-a întâmplat?”, a strigat unul din protestatari. Ulterior, discuţiile, purtate pe ton ridicat, au deviat de la Beirut la felul în care primăria autorizează tot felul de construcţii.

Preşedintele de şedinţă Mircea Dobre, le-a cerut protestarilor să facă o sesizare scrisă la primărie cu problemele pe care le au şi să-i lase pe consilieri să-şi vadă de şedinţă, în timp ce consilierul Daniel Georgescu le-a transmis celor care acuzau primăria de dezastrul de la Beirut că sunt penibili. „Catastrofe sunteţi toţi! Aţi nenorocit oraşul!”, striga un protestatar care era scos afară cu forţa din sală, după incident intrarea fiind flancată de doi agenţi ai Diviziei de Pază. După şedinţă, primarul Decebal Făgădău a spus despre protest că i se pare ceva firesc.

„Nu sunt adeptul acestei forme de dialog, dar mă bucur că există din ce în ce mai multe voci ale societăţii civile care sancţionează instituiile statului, asta înseamnă democraţia. Singura mea solictare e să se păstreze o decenţă în limbaj”, a declarat Făgădău. Legat de subiectul Beirut, dar şi de Colectiv, cu privire la responsabilitatea autorităţilor, Făgădău a spus că de vină sunt legiuitorii centrali, care nu au ştiut să uniformizeze normele, astfel încât, în materii de autorizaţii, fiecare primărie din ţară are alte reguli. „În loc să ofere o legislaţie locală previzibilă şi coerentă, onor aleşii şi guvernanţii mi-au cerut să număr toţi arborii cu valoare excepţională din Constanţa, sub sancţiunea de 3000 de lei pe zi de întârziere”, a mai spus Făgădău.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218