REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Scandal la slujbă! A fost nevoie de intervenţia Poliţiei la biserică

Scandal la slujbă! A fost nevoie de intervenţia Poliţiei la biserică

Replica API 11 mai 2015 | 11:08 326

Revoltă

Revoltă

Mai nou, e nevoie de intervenţia Poliţiei pentru ca slujbele de la biserică să se desfăşoare în linişte! La Biserica Sfântul Gheorghe din Palazu Mare a fost solicitată intervenţia oamenilor legii, după ce enoriaşii au făcut scandal întrucât preotul lor a fost înlocuit cu un altul, adus din judeţul Vâlcea.

”Este a două duminică în care s-au înregistrat mici incidente. Sunt câțiva credincioși care nu sunt de acord cu transferul preotului Lungu de la Palazu într-o altă parohie și cu aducerea altui preot acolo”, a declarat, pentru ”Replica” de Constanța, Călin Gavrilaș, consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Zeci de reclamații la adresa preotului Lungu

Preotul Florin Lungu a fost schimbat din considerente disciplinare. ”Una din sarcinile părintelui Lungu era să administreze cimitirul care aparține de Parohia Palazu Mare. S-au primit zeci de reclamații la adresa dânsului privind administrarea cimitirului și locurile de veci. Erau probleme legate de locurile de veci. Unii credincioși s-au trezit că preotul le-a dat locurile de veci altor persoane. A trebuit luată o decizie în ceea ce privește părintele Lungu și a fost transferat la o altă parohie din Constanța. În locul lui a fost adus părintele Preoteasa. Numai că trei oameni încearcă să întrețină acolo un scandal”, a explicat Gavrilaș.

Enoriașii au legat poarta bisericii cu lacăt

Noul preot a sesizat Poliția. Asta după ce săptămâna trecută enoriașii au legat poarta bisericii cu un lacăt. ”Transferul a avut loc acum trei săptămâni. Părintele Preoteasa a chemat Poliția pentru că a găsit poarta bisericii legată cu lacăt. După ce a fost tăiat lacătul, preotul Preoteasa a oficiat slujba”, a declarat consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102