REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Scandal la un liceu din Medgidia: profesoara de engleză şi elevii s-au „păruit” la oră!

Scandal la un liceu din Medgidia: profesoara de engleză şi elevii s-au „păruit” la oră!

Replica API 26 februarie 2015 | 00:07 996

Au ajuns cu circul până la director în birou

Au ajuns cu circul până la director în birou

O oră de engleză s-a transformat miercuri într-un tărăboi, la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia: ţipete şi bănci trântite! Mai mulţi elevi ai unei clase de a XII-a au ajuns în atenţia directorului după o ceartă cu profesoara. Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenţia directorului, ne-a atras atenţia un părinte. Părintele acuză cadrul didactic că ar avea un comportament neadecvat. „Au fost jigniţi de profesoara de engleză pentru a nu ştiu câta oară. A ieşit scandal, au ieşit copiii din clasă, îl aşteaptă pe director. Profesoara a intrat în clasă, jignind două fete, nu ştiu ce proleme au avut. Jignindu-le pe aceste fete, a trecut la ceilalţi copii din clasă, au trântit băncile, 15 elevi au ieşit din oră, sunt la biroul directorului, îl aşteaptă să iasă din ore, 10 au rămas în clasă. Nu este în stare să-şi desfăşoare activitatea, să-şi ţină în frâu elevii“, ne-a semnalat un părinte, în cursul zilei de ieri. Tot aceasta ne-a mai dezvăluit că, în urmă cu doi ani, în aceeaşi clasă, un elev ar fi fost lovit de psihologul şcolii, pe motiv că a întârziat la oră. Conflictul a ajuns, la acea dată, şi pe masa judecătorilor. „Această clasă, de când s-a întâmplat cu lovirea unui elev, de către psihologul şcolar că a întârziat 7 minute, elevii, vezi Doamne, sunt o ruşine pentru liceu. S-a ajuns la judecată. I-au scăzut copilului nota la purtare, că a fost o ruşine pentru liceu, fără un motiv anume“, a explicat părintele. Directorul neagă că ar fi fost un scandal, ci doar o dispută între profesor şi câţiva elevi.

"Datoria mea este să ascult ambele părţi, să mediez astfel de conflicte şi să fac în aşa fel încât copiii să iasă în câştig, să se pregătească pentru examene. A fost un conflict între nişte copii şi un profesor, după ora respectivă, de engleză, probabil copiii au vorbit acasă. Liceul are o procedură internă, pe care o vom aplica şi în momentul în care o să avem nişte concluzii, o să vă informăm printr-un comunicat. Nu m-am întâlnit cu 15 copii la mine în birou şi nu s-au aruncat bănci şi scaune", a declarat, pentru "Replica", Marius Furtună, directorul unităţii de învăţământ. Referitor la elevul lovit în urmă cu doi ani, acesta a explicat: „Avem o hotătâre judecătiorească şi aplicabilă, care ne dă câştig de cauză. Elevul aluat nota 9 la purtare, părinţii au contestat. Ne-au dat în judecată, şi am câştigat definitiv. Nu a fost lovit copilul“.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369