REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SCANDAL la Universitatea Ovidius, din cauza VITEZEI cu care se vrea ales RECTORUL

SCANDAL la Universitatea Ovidius, din cauza VITEZEI cu care se vrea ales RECTORUL

Replica API 16 iunie 2020 | 00:10 3256

Alegerile pentru funcția de rector al Universității Ovidius din Constanța se anunță unele cu scântei. Astfel, pentru alegerile care, conform unei hotărâri ale Senatului Universității, se vor desfășura în data de 24 iunie candidează conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu, prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc și prof.univ.dr. Mamut Eden. Octavian Unc și-a manifestat nemulțumirea în legătura cu data alegerilor, dar nici Eden Mamut nu este foarte încântat de stabilirea acestei date.

dr. Dumitru Octavian Unc

Unc: “Pare ciudată graba cu care se acţioneaza pentru alegerea rectorului”

“M-am adresat Ministerului Educatiei Nationale, Senatului Universitatii "Ovidius" din Constanta, Biroului Electoral Central al Universitatii "Ovidius" din Constanta si instantelor de judecata pentru suspendarea acestor alegeri şi reprogramarea lor in toamnă în conditii de normalitate, de siguranta epidemiologica a comunitatii academice si studentilor si legalitate. Atâta timp cât toate alegerile locale si parlamentare din acest an au fost amânate pentru a se respecta deciziile Presedintelui, ale Guvernului şi ale Parlamentului Romaniei pentru a avea un cadru de siguranta epidemiologică, de securitate medicală şi a vieţii pentru alegători şi aleşi, pare ciudată graba cu care se acţioneaza pentru alegerea rectorului Universitatii "OVIDIUS", mai ales ca prin mandatul prelungit al actualului rector nu este prejudiciată nici o activitate academică!”, spune profesorul Unc.

dr. Dan Marcel Iliescu

Mamut: E ciudat, dar trăim în România

Şi lui Eden Mamut I se pare ciudat interesul unora de a se organiza alegerile atât de repede. “Este într-adevar o perioadă foarte dificilă, noi acum suntem în sesiune cu examenele, după aceea întrăm în restanțe, după aceea avem perioada licenței, și sunt foarte multe solicitări și întreg personalul este foarte ocupat. Avem probleme și cu infrastructura, exact când avem nevoie de ceva se strică sau nu funcționează. Este un moment dificil însă de partea cealaltă este o decizie a Senatului, pe care trebuie să o respectăm. În legătură cu faptul că Dan Iliescu este și candidat la funcția de rector și președinte al Senatului Universității, pentru mine pare destul de ciudat dar trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Sunt de acord cu toate argumentele domnului Unc, este un moment dificil, dar asta este situația.” a declarat pentru ziarul Replica, prof.univ.dr. Mamut Eden, candidat la funcția de rector al Universității Ovidius.

Eden Mamut

Conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu nu a putut fi contactat până la închiderea ediției pentru un punct de vedere.

Vă reamintim că Biroul Electoral Central al Universității „Ovidius” din Constanța a înregistrat 4 dosare de candidatură la funcția de rector al UOC. Dintre acestea, au primit aviz favorabil dosarele următorilor candidați: prof.univ.dr. Mamut Eden, conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu, prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc. Dosarul candidatului Tiberius Dănuț Epure a primit aviz negativ.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce futaiuri prin decanate si ce nu fac pentru functii boarfele
5
0
Bobe cu Vancea principalii vinovati pentru dezastrul UOC. O universitate cu nivel ingrozitor de scazut. Clanurile makidonesti si ciubucareala sunt definitorii. Iliescu o paiata.
11
0
mosneanu presedinte!!!!
3
4
Catre toate facultatile care initiaza someri pe banda rulanta.. Nu va mai prefaceti voi ca stiti cum sta treaba cu alegerile si alte lucruri. Lasati oamni importanti sa rezolve problemele si nu va cacati atata pe voi ca someri tot ajungeti.
5
1
Replica esti o patachina de provincie. Cu jurnalistii tai de trei lulele publici numai ce iti convine. Halal ziar.
3
4
La facultatea de drept o blonda face meditatii non stop mai ceva ca Iohannis. stie toata lumea nimeni nu se baga
9
0
Contabila de la stiinte economice incearca porcaria asta si impinge pe doctorasul specializat in medicina sportiva de la spate.Contabila sa lase universitatea in pace
16
0
Domnule prof Unc, noi cei de la facultatea de drept, nu suntem de acord cu cele dorite de dv. Va rugam sa faceti un pas inapoi si sa lasati profesionistii sa conduca universitatea!!!
2
10
fecala esti tu!
2
3
PLEACA O FECALA UN NESATUL RUGINA SORIN SI VINE O ALTA FECALA CU CLINICA PART
8
4
AIA DE ACOLO NICI NU SE POT CASATORI INTRE EI CA SUNT TOTI NEAMURI
14
1
medievale la universitate, gasti si trafic la greu, prin subordonarea membrilor familiilor lor. Toti sefii au in subordine sotii, soti, nasi, fini, amante, concubini, in fiecare facultate:medicina, arte, stomatologie, sport, economice, sa. Ce sa mai rezolvi aici, cand e treaba de procuratura?Cine invoca legea, e eliminat.
19
1
O universitate de nivel SUB MEDIOCRU
16
4
Cineva trebuie sa candideze, cel mai bun va castiga si este vorba despre un medic si un manager foarte bun: Dan Iliescu poate fi un rector pentru toti, un om echilibrat si un conducator bun pentru o universitate la raspantie de drumuri, o institutie grea si la propriu si la figurat!
8
18
Iliescule, de ce fugi de presa?...scheletii din dulap vor iesi la iveala, putina rabdare
24
4
o universitte de CACAT , CORUPTA si JEGOASA huoooooooooooooo
17
7
Nu se poate candida si pentru functia de fina isterica a sefului,coana Lumi va da fum la toti din UOC ,bine cu exceptia lui Laur,se face caminul ala nou,Laur mai face o casa de vacanta,Lumi poate se muta la CT,Simona se alege cu un hotel propriu de gestionat,Adela da lovitura cu mobila,si cate si mai cate....
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218