REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Scandal mare când un câine e ridicat de pe stradă! Când vine vorba de soluţii, toată lumea e mută

Scandal mare când un câine e ridicat de pe stradă! Când vine vorba de soluţii, toată lumea e mută

Replica API 15 iunie 2015 | 00:16 161

Se clatină „lumea” iubitorilor de animale?

Se clatină „lumea” iubitorilor de animale?

Este foarte cunoscut faptul că vuieşte internetul cu detalii şi evenimente despre soarta câinilor fără stăpân, care sunt ridicaţi de pe străzi şi introduşi în centrele de ecarisaj. Iubitorii de animale le iau mereu apărarea şi vorbesc, strigă, înjură, vorbesc şi iar vorbesc. Însă, când vine vorba de fapte, asistăm la silenzio stampa. Acest lucru a fost văzut şi de o parte dintre iubitori, care deja au început să-şi arate nemulţumirea cu privire la faptul că foarte puţini se implică în proteste iar când vine vorba despre adopţii sau de ajutoare de altă natură, toţi dispar.

Concret, unii iubitori de animale şi-au arătat supărarea pe reţelele de socilaizare cu privire la acţiunile ce au avut loc la malul mării. Mai exact, pe 10 iunie anul curent a avut loc un protest, fiind cerută demisia şefului de la Ecarisaj. Pe internet şi-au anunţat prezenţa peste 50 de persoane, numai că, la faţa locului au fost doar… până în 10! Acesta a fost momentul în care anumite persoane şi-au pus semne de întrebare şi au rămas cu un gust amar. „Asta este mitingul de azi! Poate sunt prea novice în grup că să pricep anumite aspecte dar ceva chiar îmi depăşeşte puterea de înţelegere! Există opţiunea „poate” particip, ceea ce mi se părea destul de rezonabil pentru cei nesiguri.. şi, totuşi, 54 de persoane au optat că merg! Eu nu înţeleg pe cine minţim până la urmă?! Sper să nu se simtă nimeni lezat în mod personal, nu vreau să dau curs unor polemici inutile, ci doar să prezint realitatea! Vă daţi seama că acolo sunt implicaţi cumva şi terţi (poliţie, jandarmerie, presă), care pot şti de la organizatori că se aşteaptă 50 de persoane! Nu vi se pare o situaţie penibilă?? Cum susţinem până la urmă o cauză? Sunt peste 4.000 de membri în grup. E foarte trist că pe fb există o activitate intensă iar realitatea prezintă că la majoritatea protestelor, prezenţa nu a atins nici pe departe 1% măcar!”, a scris o tânără pe o reţea de socializare. Ca şi răspunsuri, nu multe de altfel, oamenii s-au scuzat prin faptul că mulţi au fost la serviciu, nu a fost ziua potrivită sau ora. Însă, o altă situaţie de acest fel a fost atunci când s-a dat legea eutanasierii animalelor fără stăpân. Pe Facebook se anunţa o ditamai răscoala, oameni mai ceva ca la revoluţie. Însă, realitatea de la faţa locului ne-a prezentat nici 50 de persoane.

Câinele care a făcut prăpăd într-o gospodărie din Năvodari a fost eutanasiat. Aici, lumea a luat foc!

În urmă cu câteva zile, o femeie din Năvodari suna la Poliţie, reclamând că un câine i-a intrat în ogradă, i-a omorât găinile şi nişte iepuri. Din câte se pare, animalul a fost eutanasiat. De această dată, iubitorii de animale au explodat! Injurii peste injurii la adresa femeii, la adresa medicului veterinar etc. „Jigodii de oameni, o făcătorie!! Câţi bani o fi încasat baba aia că să mintă în aşa hal? Nu avea câinele cum să omoare şi păsări şi iepuri şi ce mai avea nesimţita în curte. Cretini!” sau “S-a întâmplat, aşadar, lucrul de care mă temeam... Mă omoară neputinţa asta! Nu cred că îl are pe conştiinţă individa! Asta a vrut de la început!” sunt părerile celor ce se declară iubitori de animale. Însă, când vine vorba despre un alt subiect, care implică şi nişte acţiuni, nu doar vorbe, că, deh, la asta ne pricepem toţi, se pare că nu există nici o reacţie. Spre exemplu, a fost postat mesajul: „Bună dimineaţa, de fapt nu ştiu cât de bună este. Am şi eu o mare rugăminte la voi dragi iubitori de animale. În această dimineaţă duba cu zdrenţele de hinghieri a fost în zona CET şi au luat această scumpete mică. Am o mare rugăminte la voi, haideţi să îi găsim un stăpân iubitor aşa cum merită. Este doar un puiuţ şi nu merită soarta asta. Ajut cu scoaterea ei de acolo şi cu mâncare numai să o luăm de acolo.Eu nu o pot lua la mine pt k am o fetiţă Amstaff (în apartament) şi nu acceptă sub nici o formă alt animăluţ. Vă rog daţi share, măcar cu atât să ajutaţi”. Şi acum vine rezultatul: din cei peste 4.000 de membri ai grupului, nici unul nu a dat share. Doar 6 likeuri. Prin urmare, încă o dată se dovedeşte faptul că românul e tare-n gură doar din spatele monitorului şi doar la aruncat injurii. Când vine vorba de fapte…. cri, cri, cri!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614