REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal medical de amploare: Premierul cere anchetă

Scandal medical de amploare: Premierul cere anchetă

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:00 1844

Prim-ministrul sud-coreean Chung Sye-kyun a cerut vineri o anchetă aprofundată în legătură cu decesul unor persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei sezoniere, relatează agenţiile Yonhap, dpa şi Reuters, potrivit Agerpres.

Până la miezul nopţii de joi, 32 de oameni au decedat după ce fuseseră imunizaţi antigripal în ultimele săptămâni, însă autorităţile medicale au spus că nu au găsit nimic care să lege în mod direct vaccinul de aceste decese, potrivit Yonhap.

Chung a promis că autorităţile vor investiga 'relaţia cauzală' şi vor face publice rezultatele 'în mod transparent'.

'Solicit Agenţiei pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KDCA) să consulte îndeaproape experţi şi să facă tot posibilul pentru a lua măsuri suficiente şi a da rapid explicaţii astfel încât populaţia să se poată vaccina fără teamă', a spus el vineri, în cursul unei reuniuni la Cartierul general pentru situaţii de urgenţă.

Premierul sud-coreean le-a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi.

Guvernul de la Seul a declarat joi că programul de imunizare antigripală va continua.

Îngrijorările privind vaccinurile antigripale au apărut vinerea trecută după ce un băiat de 17 ani din oraşul Incheon a murit la două zile după ce i se administrase vaccinul. De atunci au mai fost raportate şi alte decese similare, majoritatea în rândul unor persoane în vârstă, cu boli preexistente.

Serviciul naţional pentru autopsii nu a găsit nicio legătură între moartea adolescentului de 17 ani şi vaccinul ce îi fusese administrat, potrivit Yonhap.

Coreea de Sud desfăşoară o campanie de vaccinare antigripală gratuită a în jur de 19 milioane de persoane, inclusiv adolescenţi şi vârstnici, pentru a limita o posibilă 'epidemie dublă', de COVID-19 şi gripă sezonieră.

Până în prezent, 8,3 milioane de sud-coreeni au fost vaccinaţi de la debutul campaniei la 13 octombrie, de atunci fiind raportate în jur de 350 de cazuri de reacţii adverse, a informat KDCA, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367