REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Scandal monstru la Cogealac. Consilierii îl acuză pe Alexa de falsificarea unor hotărâri

Scandal monstru la Cogealac. Consilierii îl acuză pe Alexa de falsificarea unor hotărâri

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 1135

Actualul primar nu recunoaşte nimic

Actualul primar nu recunoaşte nimic

Consilierii de la Cogealac au intrat în vrie. Aleşii locali care îi fac opoziţie actualului primar PNL al comunei, Gheorghe Alexa, strâng rândurile şi acuză că mai multe hotărâri au fost falsificate. Stârniţi de schimbarea viceprimarului, Ştefania Costoiu (PSD), mai mulţi aleşi locali susţin că primarul Gheorghe Alexa nu este cu nimic mai bun în comparaţie cu fostul edil Cati Hristu (în prezent consilier). Ba mai mult, consilierii acuză că "Alexa e mână în mână cu Cati Hristu, pe care l-a pus să negocieze cu firmele de eoliene".

De cealaltă parte, primarul declară că decizia prin care Cati Hristu şi un alt consilier sunt desemnaţi să discute cu firmele de eoliene a fost votată de aleşii locali în cadrul unei şedinţe. "Ei au votat. Dincolo de faptul că fostul primar Cati Hristu a avut probleme cu firmele de eoliene, doar ştiţi şi câte procese are, există un adevăr: el cunoaşte foarte bine problemele legate de acele firme. La fel de adevărat este că acele firme nu au autorizaţii de construcţie. Au avut de la Consiliul Judeţean Constanţa, dar nu de la unitatea teritorial administrativă Cogealac. Ori, noi avem compartiment specializat pentru emiterea acestor autorizaţii, prin urmare, noi trebuia să le emitem. Firmele respective pierd peste tot în instanţă procesele. Ele au construit şi parcurile, şi drumurile, dar ilegal. De aceea trebuia ca cineva care ştie despre ce este vorba să le aducă la cunoştinţă problemele", a declarat Gheorghe Alexa. Edilul a ţinut să se delimiteze de persoana aleasă să discute pe această temă, şi anume Cati Hristu, pasând responsabilitatea desemnării în "cârca" aleşilor locali. Însă, consilierii susţin că ei nu au aprobat ca Hristu să îi reprezinte: "Este o hotărâre falsificată", acuză mai mulţi aleşi locali. "Există şi o solicitare în atenţia domnului primar, să ne explice de ce l-a delegat pe Cati Hristu să discute cu reprezentanţii parcurilor de eoliene, pentru că noi nu am aprobat aşa ceva în şedinţele Consiliului Local. De la primărie a sosit şi un răspuns, cum că "eroarea materială a fost îndreptată"... Care eroare materială?! Că noi nu ştim de nici o hotărâre care să fi stat la baza deciziei pe care a semnat-o primarul", susţin consilierii. Reamintim că, potrivit unui document intrat în posesia cotidianului "Replica" de Constanţa, Cati Hristu şi Dumitru Butcaru au fost împuterniciţi să "negocieze şi să tranzacţioneze cu SC Tomis Team SRL, SC Ovidiu Development SRL, SC Viarom SRL, SC CEZ Romania SRL, SC Eolica Dobrogea, Transelectrica, A.N.R.E şi Consiliul Judeţean Constanţa orice problemă legată de amplasarea şi funcţionarea grupurilor energetice eoliene şi staţiilor de transformare amplasate pe teritoriul administrativ al comunei". Pe lângă acest aspect reclamat de consilieri, aceştia au sesizat şi faptul că lucrările de racordare la apă şi canalizare în Cogealac au fost recepţionate, deşi ele nu sunt finalizate! Referitor la acest aspect, primarul Gheorghe Alexa a precizat că Ştefania Costoiu, "deşi a fost viceprimar 2 ani, nu ştie nimic". "Ea este cea care spune acest lucru, dar în Cogealac lucrarea este gata, în timp ce la Tariverde nu a fost recepţionată. Se lucrează, acum se aşteaptă un aviz de la ENEL, pentru punerea în funcţiune a pompelor, se va face verificarea, iar abia apoi se face recepţia", a declarat Alexa, edilul ţinând să sublinieze şi faptul că localitatea Cogealac se mândreşte cu faptul că îşi gestionează singură problema apei şi a canalizării, prin firma administraţiei locale.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218