REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SCANDAL MONSTRU la "pepiniera" de fotbalişti Farul Constanţa: antrenori daţi afară şi plângeri la Poliţie

SCANDAL MONSTRU la "pepiniera" de fotbalişti Farul Constanţa: antrenori daţi afară şi plângeri la Poliţie

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 1110

Continuă scandalul de la Asociaţia Club Sportiv Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010. Odată cu noul manager, în persoana lui Bogdan Chiriţă, au apărut şi problemele: el a fost contestat de arbitrii vechi de la asociaţie, iar de dată recentă respectivii au fost eliminaţi din cadrul clubului. Au apărut şi reclamaţiile cum că nu mai pot avea aces la antrenamente nici copiii pe care îi antrena Ion Constantinescu, însă Bogdan Chiriţă neagă acest lucru: "Nu avem cum să nu primim copiii la antrenamente sau să îi dăm afară. Ion Constantinescu, pentru că l-am dat afară, a spus aşa ceva părinţilor care îşi aduc aici copiii, dar este fals! Copiii pot veni în continuare la antrenamente, au la grupa 6-12 ani alţi antrenor, atâta tot", a spus Chiriţă.

"Este inadmisibil ca, după 45 de ani petrecuţi la Farul, să beneficiem de acest tratament. Am dat fotbalului mulţi fotbalişti, am promovat echipa, am fost preşedinte. Cu Buduru şi cu Garabet am făcut stadionul, iar acum nu mai am voie să intru în el? Pentru ce, că am dat în judecată şcoala în problema salariilor restante? Şi cine a dat această dispoziţie?", a declarat, ieri, extrem de supărat, antrenorul Ion Constantin, cel care are "interzis" de acum înainte la club, după cum a explicat Bogdan Chiriţă. "Nu mai este antrenor la noi. S-a luat această măsură, a interzicerii accesului, şi pentru a putea să controlăm grupele 2002, 2003, 2004 şi 2005, pe care le pregăteau ei - Ion Constantinescu, Mihai Turcu şi Eugen Şovăilă. A fost luată această măsură pentru că ei i-au dezinformat continuu pe părinţi, aşa cum au făcut şi vineri, când au ţipat că nu lăsăm copiii să vină la antrenamente. Nu este adevărat! În urma unei adrese depuse la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa, am aflat că 28 de copii erau legitimaţi pe şcoala de fotbal, 16 pe FC Farul, iar restul, foarte mulţi, nu aveau legitimare. Şi, revin din nou la ce am mai spus: sunt antrenori care luau bani de la părinţi şi îi băgau în buzunar, asta făceau. Normal, se achită o taxă la club, din care le luăm echipamente etc. Nu dai bani direct antrenorului, care are salariu", a explicat Chiriţă.

De cealaltă parte, antrenorii căzuţi în "dizgraţie" susţin că vor contesta nu doar faptul că Bogdan Chiriţă este manager, dar şi toate deciziile care îi vizează, una dintre ele fiind aceea că devin scouteri, cu atribuţii în judeţ. Replicăa lui Chiriţă nu a întârziat să apară: ",Ei refuză să semneze documentul cu privire la noile atribuţii pe care le au. Au dat în judecată şcoala şi Consiliul Judeţean Constanţa şi au chemat Inspectoratul Teritorial de Muncă la asociaţie. Foarte bine, am pus ordine în ceea ce se petrecea aici", a spus Chiriţă, care a adăugat că a găsit şi înlocuitori în ceea ce îi priveşte pe cei trei antrenori, care susţin însă că sunt fondatori ai clubului, aşa că îi bat obrazul lui Chiriţă. Revenind la înlocuitori pomeninţi, ei sunt, conform lui Chiriţă: la grupele 6-12 ani - coordonator este Doru Carali, iar antrenori sunt Claudiu Moraru şi Cătălin Săndulescu, la grupa 95 - 96: Abdulgani Izmir şi Lucian Marinof, la 96 - Gabriel Şimu, la 98 - Ionel Melenco, la 99 - Dumitru Faidaş, la 200 - Tudor Grigoriu, la 2001 - Dumitru Ionescu. De menţionat şi faptul că împotriva antrenorilor înlocuiţi (Ion Constantinescu, Mihai Turcu şi Eugen Şovăilă - n.r.) Bogdan Chiriţă a depus plângere la Poliţie întrucât refuză să predea legitimaţiile de serviciu.

R.C.

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102